16:35 16.03.2021

Глава "Глуско Україна" очікує тривалого простою роботи АЗС Glusco

3 хв читати

Київ. 16 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Генеральний директор ТОВ "Глуско Україна" Борис Ганджа очікує тривалого простою роботи мережі АЗС Glusco паралельно з багатомісячними судовими розглядами з правоохоронними органами, які звинувачують компанію в контрабанді, несплаті податків і продажі неякісного пального.

"Коли проти тебе працює уся державна машина – це (швидко повернутися до роботи - ІФ) зробити буде досить важко. Ми не маємо ані найменшого розуміння, коли станції запрацюють", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Ганджа вважає, що масштаб проведених правоохоронцями обшуків на об'єктах компанії свідчить про політичний аспект, тоді як за основу під час обшуків і закриття взято стару справу.

"У четвер, 11 березня, до нас прийшло 1,2 тис. "інвестнянь" (...) У нашому розумінні стався повний правовий нігілізм. Рішенням районного суду міста Харкова повністю зупиняється діяльність компанії, в якій працюють понад 2 тис. працівників і яка сплачує щорічно щонайменше 3 млрд грн різних податків", - зазначив він.

У зв'язку з цим Ганджа висловив сподівання, що президент України Володимир Зеленський прийме керівництво компанії та вислухає його позицію і аргументи.

За його словами, поки що зарано говорити про можливість звернення до міжнародних інстанцій, оскільки спочатку потрібно довести свою правоту в українських судах. "Для того, щоб піти до міжнародних судів, необхідно пройти всі інстанції українських судів. На жаль, це буде довгий шлях", - зазначив він.

Глава "Глуско Україна" оцінює нині через простій щоденні збитки підприємства у 2-3 млн грн, але компанія намагатиметься до останнього утриматися від звільнення своїх співробітників.

Ганджа уточнив, що з моменту купівлі у 2018 році у "Роснафти" мережі АЗС в Україні Glusco реконструювала близько 60 АЗС, а в планах на 2021 рік була модернізація ще 20 станцій. У 2019-му і 2020 році компанія інвестувала по 300 млн грн у модернізацію своєї мережі.

Як повідомлялося, 11 березня прес-центр СБУ повідомив про викриття масштабної махінації з тіньової реалізації неякісних нафтопродуктів, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн.

У рамках кримінального провадження задокументовано організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів.

Було проведено понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, на семи нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях і у двох відділах митного оформлення.

Деякі ЗМІ пов'язали масштабні обшуки на об'єктах мережі Glusco з можливим зв'язком її бенефіціарів із народним депутатом Віктором Медведчуком.

Роздрібна мережа АЗК Glusco в Україні налічує 127 автозаправних комплексів і шість нафтобаз.

Згідно з Єдиним держреєстром юридичних осіб і осіб-підприємців, засновниками ТОВ "Глуско Україна" є компанії Glusco Energy Limited і Glusco Energy Management Company Limited (обидві - Кіпр). Кінцевий бенефіціарний власник - громадянин Ізраїлю Нісан Мойсеєв.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА