15:30 29.03.2021

Понад половина українців готові вакцинуватися, якщо повірять ефективності вакцини

2 хв читати

Київ. 29 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Більшість українців, які відмовляються від вакцинації проти коронавірусу, не довіряють якості вакцини, котру використовують в Україні. Про це свідчать результати опитування, проведеного "Українською соціологічною групою" в березні 2021 року.

"Респондентам, які утримуються від вакцинації, запропонували назвати головну причину свого небажання робити щеплення. Більшість таких респондентів (61,5%) сказали, що не довіряють вакцині, яку наразі використовують. Кожен десятий опитаний (9,8%) - противник щеплень, вважає їх шкідливими для здоров'я. Така сама кількість опитаних (9,7%) покладається на власний імунітет, сподіваючись благополучно перехворіти на коронавірус", - зазначено у звіті за підсумками опитування, оприлюдненому в понеділок.

Про нещодавно перенесений коронавірус заявили 9,6% осіб, що відмовляються від вакцинації, про медичні протипоказання - 4,8%.

Водночас більшість громадян, які відмовляються від вакцинації, заявили про готовність зробити щеплення, якщо буде доступна вакцина, якій вони довіряють (29,9%), або якщо підтвердиться ефективність вакцини, яку використовують нині (22,2%).

Ще 5,6% опитаних заявили про готовність зробити щеплення, якщо знадобиться довідка про вакцинацію для поїздки за кордон.

Не згодні вакцинуватися за жодних обставин 26% респондентів.

Опитування проводили з 15 до 22 березня 2021 року в усіх областях України, за винятком АР Крим і тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 1 213 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентує доросле населення України (підконтрольні території) за основними соціально-демографічними ознаками: стать, вік, тип населеного пункту та область проживання. Вибіркова сукупність - багатоступінчаста випадкова, на останньому етапі - квотна. Метод проведення опитування - індивідуальне інтерв'ю face-to-face за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 3,0%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА