12:22 21.04.2021

Понад 60% українців вважають, що на Донбасі відбувається війна між Україною та Росією - опитування

2 хв читати

64% опитаних українців дотримуються думки, що на Донбасі відбувається війна між Україною та Росією, свідчать дані соціологічного дослідження про ставлення українського суспільства до ескалації конфлікту на Донбасі, проведеного Українським інститутом майбутнього (UIF) за сприяння "Нью Імідж маркетінг груп".

За даними дослідження, презентованого в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу, 64% опитаних вважають, що на Донбасі відбувається збройний конфлікт/війна між Україною та Росією, 17% зазначили, що на сході України відбувається збройний конфлікт між владою України та самопроголошеними республіками ("Л/ДНР"), які підтримує влада Росії, 6% - що Україна стала майданчиком військових дій, інспірованих Держдепом, 3% - на сході України відбувається громадянський конфлікт, інспірований український владою, під виглядом боротьби з сепаратизм, 2% - що на Донбас відбувається збройний конфлікт між владою України та самопроголошеними республіками ("Л/ДНР"), Росія до конфлікту непричетна.

Зокрема, 70% респондентів головною причиною, яка заважає припиненню збройного конфлікту/війни на Донбасі, називають небажання з боку влади РФ її закінчити. 24% вважають, що причиною є небажання її закінчувати з боку самопроголошених республік ("Л/ДНР"), 23% - небажання її закінчувати з боку влади України, 21% - небажання її закінчувати з боку зацікавлених осіб із країн Заходу.

На запитання про те, як ви ставитеся до умови Росії про визнання "Л/ДНР" частиною України як автономії з правом мати свої поліцію та суди, 53% опитаних зазначили, що кордони України мають бути відновлені за всяку ціну, а Луганськ і Донецьк повернені до складу України, на рівних умовах з іншими областями.

21% зазначив, що немає сенсу зараз повертати ці території, варто заморозити конфлікт і залишити все, як є, доки не з'явиться реального та мирного способу повернення окупованих територій. 7% вважають, що "Л/ДНР" мають отримати автономію у складі України, з правом мати свої поліцію і суди, 2% - що "Л/ДНР" мають приєднатися до Росії, 1% - що Україна має визнати незалежність "Л/ДНР".

Опитування проводили на всій території України, окрім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької і Луганської області, окупованої АР Крим, у ньому взяли участь 1 148 респондентів.

Дослідження здійснювали методом онлайн-опитування за інтерактивною структурованою анкетою, посилання на яку відправляли потенційним респондентам із бази даних. Вибірка - багатоступінчаста, комбінована - пропорційно стратифікована за регіонами, з квотним скринінгом на етапі відбору респондента.

Вибірка репрезентує доросле населення України інтернет-користувачів віком від 18 років. Статистична похибка з імовірністю 0,95 не перевищує 3,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА