15:03 19.05.2021

Майже половина українців вважає, що Медведчук має понести максимальне кримінальне покарання - опитування UIF

3 хв читати
Майже половина українців вважає, що Медведчук має понести максимальне кримінальне покарання - опитування UIF

Київ. 19 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 45% опитаних українців вважають, що український бізнесмен і нардеп Віктор Медведчук має понести кримінальне покарання та відсидіти максимальний термін, передбачений законодавством України за злочини, у вчиненні яких його звинувачують, без можливості оскарження вироку.

Про це свідчать дані соціологічного опитування "Оцінка останніх новин та подій. Ставлення українського суспільства до розвитку ситуації навколо справи Віктора Медведчука", презентованого в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" аналітичним центром "Український інститут майбутнього".

За даними соцопитування, 23% респондентів вважають, що Медведчук має понести максимальне кримінальне покарання і стати цінним обмінним фондом на українських патріотів, 20% упевнені, що його слід позбавити українського громадянства і депортувати до Росії, 7% вважають, що він має бути виправданий і відновлений в усіх своїх правах, і лише 5% упевнені, що він має отримати умовний вирок, якщо російське керівництво піде на поступки.

При цьому 24% респондентів не визначилися з позицією стосовно Медведчука із зазначеного питання.

Водночас, 40% опитаних вважають, що суд над Медведчуком перетвориться на цирк, 15% упевнені, що суд буде довгим, а його результатом стане виправдувальний вирок, 14% вважають, що в результаті довгого суду Медведчук отримає умовний термін ув'язнення, і на думку 8% респондентів, суд буде довгим, але з реальним терміном ув'язнення у підсумку. Лише 6% вважають, що суд буде швидким - із реальним або умовним терміном ув'язнення або з виправдувальним вироком. 17% респондентів не визначилися.

Крім того, 67% опитаних вважають, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Медведчуку не відповідає тяжкості підозри в державній зраді, 29% вважають, що скоріше не відповідає, 11% вважають, що відповідає, 17% респондентів упевнені, що Медведчука мали випустити із залу суду, і 17% не визначилися.

Також 44% опитаних вважають, що кримінальну справу має бути порушено й стосовно дружини Медведчука Оксани Марченко, 29% із цим не згодні та 24% не змогли визначитися.

Водночас 33% опитаних українців вважають Медведчука політиком, який ненавидить усе українське та мріє, щоб Україна стала частиною Росії, 25% вважають його бізнесменом, для якого політика - гроші, 16% вбачають у ньому зрадника інтересів України та професійного російського шпигуна.

Водночас 9% опитаних зазначили, що вважають Медведчука професійним і прагматичним політиком і юристом, який має власне бачення вектору розвитку успішної України, 2% назвали його патріотом України, а 15% так і не змогли визначитися з однозначною позицією з цього питання.

Соціологічне опитування проведено в період із 15 до 17 травня методом онлайн-опитування за структурованою анкетою. Обсяг вибірки становив 1200 респондентів у всій Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму. Статистична похибка з імовірністю 0,95% не перевищує 3,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА