18:29 26.05.2021

Захист Порошенка відкидає обвинувачення в затягуванні ознайомлення з матеріалами справи про призначення Семочка

3 хв читати

Київ. 26 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Адвокати п'ятого президента України Петра Порошенка заявляють про недостовірність інформації щодо затягування захистом ознайомлення з матеріалами так званої справи Семочка, розслідування якої завершено.

"Єдине провадження, яке більш-менш кудись дійшло... це провадження про призначення Семочка. Але його рух призвів до закономірного результату - до повного розвалу провадження. Генпрокурор заявила, що це провадження завершено, і тільки адвокати Порошенка затягують ознайомлення з матеріалами справи. Це була пряма брехня, тому що 16 квітня... генпрокурор особисто своєю постановою... відновила досудове розслідування цього кримінального провадження", - розповів адвокат Порошенка Ігор Головань у середу на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Тобто, як пояснив Головань, до того як генпрокурор заявила про затягування адвокатами ознайомлення з матеріалами справи, вона підписала постанову про відновлення розслідування.

"Відновлено розслідування тому... що суд скасував як незаконну підозру пану Божку - цей той самий керівник Служби зовнішньої розвідки... якого Порошенко нібито підбурював", - додав адвокат.

Головань наголосив, що 28 квітня відновлене розслідування було завершено.

"Тепер ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, на думку ДБР та Офісу генпрокурора, має розпочатися з початку. Тому коли знову говоритимуть, що адвокати Порошенка знову щось затягують, слід просто нагадати Офісу генпрокурора і ДБР, що це вони незаконно роками розслідують фейкові кримінальні провадження, це вони незаконно відновлюють за ними досудове розслідування і продовжують незаконно обвинувачувати в діях, які не здійснювалися", - наголосив Головань.

У свою чергу адвокат Ілля Новіков додав: "Ця справа офіційно мертва після того, як суд визнав, що підозра Божку незаконна".

"Якщо ми від Офісу генерального прокурора почуємо, що вони вважають, що ми щось штучно затягуємо, наша відповідь буде єдино можливою - йдіть до суду", - підсумував Новіков.

Як повідомлялося, ДБР вручило Порошенку підозру у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником голови СЗР. Порошенко і його адвокати стверджують, що підозру було вручено неналежним чином.

Суть підозри, за версією слідства, зводиться до того, що Порошенко, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військового посадовця - голову СЗР України - до перевищення ним влади і службових повноважень, тобто до умисного здійснення дій, що явно виходять за межі наданих йому прав і повноважень, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України). Йдеться про те, що Порошенко нібито змусив голову СЗР призначити Семочка першим заступником СЗР за відсутності штатної посади.

Єгор Божок є фігурантом справи, за якою ДБР вручило підозру народному депутату, п'ятому президенту України Петру Порошенку.

У 2020 році слідство заявило про завершення розслідування цієї справи і передання матеріалів захисту для ознайомлення.

У квітні 2021 року Венедіктова, кажучи про епізод із незаконним призначенням Семочка, повідомила: "Адвокати ознайомлюються з цією справою вже рік".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА