13:17 02.06.2021

Укрексімбанк виставив 16 об'єктів нерухомості на продаж через OpenMarket на суму 1 млрд грн

2 хв читати

Київ. 2 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Державний Укрексімбанк (Київ) розпочав продаж непрофільних активів, отриманих як погашення заборгованості за непрацюючими кредитами (NPL), зокрема, виставив на продаж 16 лотів із нерухомістю в Києві й обласних центрах загальною вартістю 1 млрд грн, повідомив директор департаменту реструктуризації та стягнення банку Олег Лазовський.

"Уперше в історії Укрексімбанку він розпочинає продаж непрофільних активів. Це переважно нерухоме майно, яке банк отримав за рахунок погашення заборгованості за проблемними кредитами впродовж 10 років. (...) 16 лотів уже виставлені на "СЕТАМ" на суму понад 1 млрд грн", - сказав він під час конференції в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна".

За словами Лазовського, ці об'єкти банк придбав у власність іще у 2009-2013 рр., проте банк не вживав заходів для їх реалізації.

Керівний партнер Національної електронної біржі Євгенія Божко зазначила, що з 16 об'єктів шість розташовані в Києві, а решта - в обласних центрах України, зокрема в Миколаєві, Дніпрі, Ужгороді, Полтаві, Хмельницькому та Чернігові.

"У нашому пулі активів у Києві аж три пам'ятки архітектури. (...) Однією з пам'яток архітектури є об'єкт площею 5,4 тис. кв. м у самому центрі Подолу. (...) Нині це офісний центр", - сказала Божко.

За її словами, ще дві пам'ятки архітектури розташовані в центрі Києва, неподалік майдану Незалежності, і мають історію в три сторіччя. Вікна однієї з будівель виходять на вулицю Мала Житомирська, другої - на Софійську площу, зазначила Божко.

Вона повідомила, що торги з продажу 16 лотів відбудуться 29 червня через електронний майданчик OpenMarket державного підприємства "СЕТАМ", і прийом заявок уже стартував.

Лазовський додав, що Укрексімбанк проводитиме такі аукціони надалі.

Укрексімбанк створений у 1992 році, єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2021 року за розміром загальних активів Укрексімбанк посідав 3-тє місце (246,877 млрд грн) серед 73 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА