13:54 21.07.2021

Влада активно просуває нинішнього голову ДФС на посаду голови БЕБ - Данилюк

2 хв читати

Київ. 21 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Влада активно просуває нинішнього голову Державної фіскальної служби (ДФС) Вадима Мельника на посаду голови Бюро економічної безпеки (БЕБ), повідомив співзасновник Центру національної стійкості та розвитку, екс-голова Ради нацбезпеки і Мінфіну, а також кандидат на посаду голови нового органу Олександр Данилюк.

"Який же наразі план при владі? Він дуже простий - провести Мельника, який нині є керівником ДФС", - сказав Данилюк під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" на тему "БЕБ: черговий каральний монстр чи ключ до розвитку країни" у середу.

"Він зрозумілий, контрольований, забезпечує виконання політичних замовлень Офісу (президента - ІФ), саме він бореться з мером Києва Кличком і не бачить жодних інших проблем навколо", - додав екс-голова РНБО і Мінфіну.

Данилюк нагадав, що до конкурсної комісії з відбору голови нового органу входять дев'ять осіб - троє представників від РНБО, стільки ж від Кабміну, ще троє - від Верховної Ради.

"Це політично залежна конкурсна комісія, там немає міжнародних експертів, як під час відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - наголосив Данилюк.

Він також закликав бізнес активно включитися в цей процес. Водночас Олександр Данилюк назвав два головних ризики для нового органу - якщо його очолить "контрольована людина" і якщо інші правоохоронні органи продовжать дублювати повноваження щодо економічних і фінансових злочинів.

"Якщо БЕБ очолить контрольована людина з корумпованим минулим, це буде вирок. Але найгірший сценарій, це коли на додаток до цього ще такі структури як СБУ і Нацполіція збережуть свої повноваження (з розслідування економічних злочинів - ІФ)", - сказав Данилюк.

Як повідомлялося, заявки на участь у конкурсі на голову БЕБ подали 57 кандидатів, зокрема екс-міністр фінансів та екс-голова Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк, нинішній голова ДФС Вадим Мельник та колишній в.о. голови ДФС Сергій Солодченко. БЕБ має запрацювати 25 вересня. Наступного дня після цього припинить своє існування Державна фіскальна служба, яка вже перебуває в процесі ліквідації.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА