13:03 29.07.2021

Половина харків'ян відзначають поліпшення ситуації в місті за півроку, понад половина довіряє Терехову - опитування

3 хв читати

Київ. 29 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Більшість харків'ян (55%) довіряють секретарю Харківської міської ради Ігорю Терехову, не довіряють йому 29% жителів міста, свідчать результати опитування, проведеного компанією Human Research з ініціативи Харківської соціологічної мережі з 24 червня до 5 липня і представленого в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Згідно з результатами дослідження, народному депутату Юлії Світличній та бізнесмену Олександру Ярославському довіряють по 38% опитаних, не довіряють 36% і 17% відповідно.

У решти публічних осіб баланс довіри негативний: народному депутату Олександру Фельдману довіряють 36% респондентів, не довіряють 45%, екс-меру Харкова (2006-10 рр.) Михайлу Добкіну довіряють 32%, не довіряють 56%, нардепу Євгену Мураєву довіряють 23%, не довіряють 25%, екс-голові Харківської облдержадміністрації Ігорю Райніну довіряють 6%, не довіряють 24% харків'ян.

65% опитаних позитивно оцінюють роботу Терехова на посаді секретаря Харківської міськради, 18% - негативно. Роботу депутатів Харківської міськради за півроку позитивно оцінюють 39% респондентів, 26% негативно. Роботу голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук за півроку позитивно оцінили 9%, негативно 27%.

50% харків'ян відзначають наявність змін у кращий бік у місті за останні півроку, про погіршення заявляють 9%, 41% жодних суттєвих змін у Харкові за зазначений період не помітили

Під час дослідження методом інтерв'ю face-to-face за місцем проживання було опитано 1 200 респондентів за двоступеневою вибіркою з використанням схем систематичного та випадкового механічного відбору. Статистична похибка вибірки не перевищує 3%.

У компанії наголошують, що результати дослідження ставлять під сумнів стереотип, що українці негативно ставляться до влади і не вірять, що країна розвивається в потрібному напрямі, а опитування в Харкові показало, що на місцевому рівні громадська думка налаштована скоріше позитивно.

"Після перенесення виборів міського голови Харкова на осінь були побоювання, що міська влада не зможе утримати ситуацію і зберегти рівень життя харків'ян на колишньому рівні. Але побоювання себе не виправдали. Команда в.о. мера Ігоря Терехова показала гідний рівень роботи. Благоустрій міста, робота комунальних служб, громадський транспорт - були і залишаються прикладами для інших міст... Соціологія також показує якісне поліпшення іміджу Харкова за останні роки", - зазначив директор "Інституту глобальних стратегій" Вадим Карасьов.

Політолог Олександр Кочетков вважає, що харківська соціологія викликає великий інтерес і на національному рівні пропонує брати Харків як приклад для інших міст України. "Пора зрозуміти, що імпульс має йти не від центральної влади. Він має йти від міст і громад... Пора ставати реалістами і не сподіватися на Київ. Треба рухатися знизу вгору. Спочатку створювати життєздатні управлінські моделі на місцях, як це відбувалося за Геннадія Кернеса і нині за Ігоря Терехова. А потім масштабувати підхід на всю Україну", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА