18:25 29.07.2021

Рудик: До з'їзду партії "Голос" були допущені всі делегати

2 хв читати

Київ. 29 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Усі делегати були допущені до з'їзду партії "Голос", повідомила лідерка політсили Кіра Рудик.

"Усі делегати були допущені до з'їзду, в нас була присутня мандатна комісія, яка саме перевіряла наявність документів і всю попередню підготовку. Всі делегати, які хотіли взяти участь у з'їзді, взяли в ньому участь, представники 22 регіонів", - сказала Рудик на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в четвер.

У свою чергу член політради партії "Голос" Андрій Осадчук уточнив, що на з'їзд були запрошені по двоє гостей із кожної регіональної організації, які могли супроводжувати делегата з'їзду, оскільки приміщення для проведення з'їзду не дозволяло фізично розмістити більшу кількість гостей.

"Про це тривала комунікація останні, напевно, півтора тижня з усіма регіональними організаціями, і справді, всі регіональні організації, крім львівської, з розумінням поставилися до цього. І лише львівська організація дійсно привезла з собою трохи більше людей, яких просто фізично не було куди помістити в приміщенні, де відбувався з'їзд", - зазначив він.

Також Осадчук повідомив, що на з'їзді було затверджено нову редакцію статуту партії, над якою працювали майже п'ять місяців.

"Це були складні п'ять місяців політичної боротьби, спроби атаки на партію тощо. Проте ми все-таки вийшли з документом, який сьогодні підтримав з'їзд, і я щиро сподіваюся, що він зможе дати істотний імпульс для подальшого розвитку партії", - наголосив він.

За словами народного депутата, було вдосконалено та конкретизовано ідеологічні засади партії.

"Наразі після сьогоднішнього голосування на з'їзді основна мета діяльності партії звучить так. Це розвиток України як ліберальної демократичної республіки, в якій панує демократія, верховенство права, вільна ринкова економіка без преференцій адміністративних переваг, де забезпечено економічне зростання і можливість кожної людини реалізувати себе, де гарантовано довгострокову безпеку народу України й кожного громадянина через членство України в НАТО", - поінформував Осадчук.

Він зазначив, що на першому місці в завданнях партії стоїть збереження та захист конституційного ладу, розвиток українських державних інституцій і рух до системи безпеки євроатлантичного альянсу.

За його словами, статут також передбачає, що не менше ніж 50% членів політичної ради представляють регіони. Крім того, зміни до статуту передали всі повноваження між з'їздами від глави партії політичній раді.

"Ми забезпечили повну незалежність процесу висунення кандидатів у народні депутати й участі в політичному процесі від одноосібної волі глави партії, як це було раніше", - наголосив Осадчук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА