14:47 17.08.2021

69% українців у 2021 році підтримали б на референдумі незалежність України, 13% проголосували б проти - опитування

2 хв читати

Київ. 17 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 69,4% українців підтримали б проголошення державної незалежності України на референдумі, якби він відбувався сьогодні, свідчать результати моніторингового опитування населення України "Динаміка соціально-політичних настроїв та оцінок населення України" Центру "Соціальний моніторинг".

За даними дослідження, презентованого в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок, 12,7% респондентів незалежність України не підтримали б. 10,7% опитаних зазначили, що їм важко відповісти на це запитання, а 7,2% не брали б участі в референдумі.

Найбільше тих, хто підтримав би незалежність України, - на заході країни (88,6%), а найменше - на Донбасі (44,9%). Найбільша кількість тих, хто не підтримав би незалежність України, - на півдні (25%) і найменша - на заході (4,1%).

Найбільше тих, хто підтримав би незалежність України, у віковій категорії 18-29 років (79,2%), а найменше - у віковій категорії 70 і більше років (58,6%). Найбільша кількість тих, хто не підтримав би незалежність України, - серед опитаних віком 70 і більше років (21,6%), а найменша - серед опитаних віком 18-29 років (5,9%).

55% респондентів зазначили, що вважають Україну справді незалежною державою нині, через 30 років після проголошення незалежності. 34% повідомили, що не вважають Україну справді незалежною, а 11% не змогли відповісти.

42,6% респондентів, які взяли участь у дослідженні, зазначили, що вони і їхня родина більше виграли від здобуття Україною незалежності, 32% - що більше втратили, а 25,4% - що їм важко відповісти на запитання.

Опитування проводили з 2 до 11 серпня 2021 року, в ньому взяли участь 3 тис. 12 респондентів. Метод збору інформації - особисте інтерв'ю за місцем проживання респондента, стандартне відхилення - 1,1-1,9%.

Як відомо, 1 грудня 1991 року відбувся всенародний референдум, на якому за незалежність України проголосували 90,32% громадян, які взяли участь у голосуванні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА