17:25 16.09.2021

Політологи бачать Терехова переможцем на виборах мера Харкова

2 хв читати

Київ. 16 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Виконувач обов'язків харківського міського голови Ігор Терехов впевнено йде до перемоги на майбутніх виборах мера міста, вважає політолог, директор приватного підприємства "Інститут глобальних стратегій" Вадим Карасьов.

"Шанси на перемогу в Ігоря Терехова зростають, у нього послідовна, спокійна, не скандальна і впевнена політика. Його команда від самого старту виборчої кампанії показала свої лідерські позиції і вийшла вперед, демонструючи націленість на вирішення проблем харків'ян", - сказав Карасьов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

На думку політолога, вибори з великою ймовірністю можуть відбутися в один тур. У разі проведення другого туру основними конкурентами Терехова на виборах мера Харкова стануть колишній губернатор Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін і народний депутат від "ОПЗЖ" Олександр Фельдман у разі, якщо буде зареєстрований кандидатом.

"Якщо Фельдман братиме участь у виборах, а його рішення має стати відомо днями, то тоді промальовується перспектива перемоги Терехова вже в першому турі, тому що Фельдман, найімовірніше, відбиратиме голоси у Добкіна, їхній електорат перетинається. Але навіть якщо буде другий тур, то я згоден із тим, що Терехов перемагає Добкіна з великим відривом", - сказав Карасьов.

Водночас політолог не розглядає можливості участі у виборах екс-губернатора Харківської області Юлії Світличної, оскільки "з точки зору раціонального підходу до подальшої політичної кар'єри участь політика, що уже відбувся, націленого на загальнонаціональний рівень, у таких виборах стала б для неї "мінусом".

З точки зору політичного експерта Олександра Кочеткова, оточення Світличної може її переконати до участі у виборчих перегонах, посилаючись на старт нового політичного сезону 2021 року, проте це стане для неї тестом на раціональність.

На думку експерта, в електоральній кампанії зберігається інтрига щодо кількості турів. "Я думаю, що все-таки буде два тури. У другій вийдуть Ігор Терехов і Михайло Добкін, але з непереборним розривом у понад 10% на користь Терехова, його політичної системності, послідовності та стратегічності", - зазначив експерт.

Водночас обидва політологи погодилися, що виборчий процес відбувається відкрито, чесно і без електоральних загострень.

Як повідомлялося, Верховна Рада в березні призначила позачергові вибори міського голови Харкова на 31 жовтня 2021 року. Це рішення було ухвалено у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА