11:52 17.09.2021

Закон про розвиток біометану може бути ухвалений уже 5 жовтня - радник голови "Нафтогазу" Рябчин

2 хв читати

Київ. 17 вересня. ЕНЕРГОРЕФОРМА - Верховна Рада може розглянути законопроект №5464 про розвиток біометану в другому читанні вже на засіданні 5 жовтня, повідомив радник голови правління НАК "Нафтогаз України" з питань розвитку низьковуглецевих бізнесів та зеленого курсу ЄС Олексій Рябчин.

"Я спілкувався сьогодні з Ольгою Стефанішиною - віце-прем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, яка планує євроінтеграційний день у парламенті. Розглядається можливість, що 5 жовтня буде друге читання цього законопроекту, і його буде фіналізовано. Я також із колегами з комітету про це говорив", - сказав Рябчин під час круглого столу в рамках проекту Green Deal на тему "Український біометан: як розпорядитися потенціалом біоенергетики" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Це попередня інформація. Але сподіваюся, так воно і буде, і наразі триває робота над правками. І справді, ми ("Нафтогаз" - ЕР) приєдналися до колег, оператора ГТС та інших щодо просування цього законопроекту", - додав він.

За його словами, для "Нафтогазу" це дуже важливо на тлі декарбонізації, що відбувається у світі.

"Усі топові компанії не лише в Україні, а й у всьому світі мають кінцевою метою кліматичну нейтральність. Тому "Нафтогаз" й ухвалив рішення розвивати низьковуглецеві бізнеси: енергоефективність, боротьбу з втратами метану, біогаз, біометан - все те, що може декарбонізувати класичну нафтогазову компанію", - зазначив Рябчин.

Як повідомлялося, законопроект №5464 "Про внесення змін до закону України "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану" в першому читанні Верховна Рада прийняла 9 вересня.

Законопроект поняття "біометан" регламентує як "біогаз", який за своїми фізико-технічними характеристиками відповідає нормативно-правовим актам про природний газ для подання в газорозподільні та газотранспортні мережі або для використання як моторного пального.

Крім того, документ передбачає створення реєстру біометану для обліку в системі, встановлює порядок формування гарантій походження біометану.

За даними біоенергетичних асоціації України, потенціал виробництва біометану в Україні становить 8 млрд куб. м на рік, що відповідає 25% внутрішнього споживання газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА