14:19 17.09.2021

BWT інвестує до EUR5 млн в автомати з розливу очищеної води

3 хв читати

Київ. 16 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Провідна група компаній на європейському ринку очищення води Best Water Technology (BWT, Австрія) має намір інвестувати разом із виробником фільтрів для води Ecosoft (Ірпінь Київської обл.), що входить до її складу, близько EUR5 млн у розвиток інфраструктури розливу очищеної води в Україні.

Про наміри BWT розвивати в Україні проект BWT Aqua, що становить мережу громадських терміналів із розливу очищеної води - аквабоксів, повідомив СЕО і співвласник Ecosoft Андрій Мітченко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він уточнив, що наразі в розвиток інфраструктури аквабоксів інвестовано EUR1 млн, у подальшому планується інвестувати ще близько EUR4 млн.

За даними СЕО, ринок розливу очищеної води через електронні термінали розвивається в Україні вже майже вісім років, протягом яких у країні було встановлено близько 1,2 тис. терміналів, із яких близько третини (400 од.) належать BWT Aqua. Мітченко зазначив, що близько 200 аквабоксів компанії розташовані в Києві й охоплюють аудиторію в 25 тис. постійних користувачів, реалізуючи щомісяця 2 млн літрів очищеної води. Крім того, інфраструктура BWT Aqua представлена в Одесі, Львові, Кропивницькому, Полтаві та низці інших великих міст.

"Аквабокс - це сучасний пристрій, призначений для очищення та розливу свіжої води в пляшку покупця. Вода заходить в аквабокс із водопроводу, після чого очищується за допомогою дев'яти технологій, найбільш важливими з яких є технологія зворотного осмосу, насичення води природними мінералами та ультрафіолетове знезараження", - пояснив бізнес-девелопер Ecosoft/BWT Ukraine Ростислав Мудрик.

За його даними, термінали BWT Aqua підключені до мережі інтернет, що дає змогу операторам фіксувати неполадки і змінювати технологію очищення подаваної на них води у режимі реального часу.

"Крім установлення аквабоксів у супермаркетах і біля будинків, ми маємо цікавий проект, коли ми встановлюємо пристрій, який робить воду охолодженою і газованою, ми переосмислюємо радянський автомат газованої води і розміщуємо його в парках і на центральних вулицях великих міст", - розповів Мітченко про один із напрямів інвестицій компанії.

BWT/Ecosoft також розглядає проекти створення в невеликих населених пунктах і містах без централізованого водопостачання "бюветів нового покоління" для очищення води на місці, що дасть змогу вирішити проблему її нестачі відносно дешевим способом.

Мітченко також зазначив, що перехід користувачів з бутильованої води на споживання розливної води через інфраструктуру BWT Aqua дає змогу скоротити щорічний обсяг вироблених пластикових відходів на 5,25 кг на людину, що зменшить кількість виробленого в країні сміття та позитивно позначиться на екологічній обстановці.

Як повідомлялося, Антимонопольної комітет України 10 грудня минулого року дозволив компанії BWT Aktiengesellschaft (Австрія) придбати контрольний пакет Ecosoft Holding.

Ecosoft - виробник і дистриб'ютор обладнання для очищення води для домашнього та промислового застосування з виробничими майданчиками в Україні та Німеччині і широкою міжнародною представленістю.

BWT Aktiengesellschaft - холдингова компанія Best Water Technology, провідної європейської групи у сфері водних технологій з оборотом близько EUR670 млн у 2017 році та 3,6 тис. працівників. Пропонує системи очищення питної води, води для фармацевтики та промислових процесів, систем опалення та охолодження, кондиціонування повітря і басейнів.

В Україні Ecosoft засновано 1991 року. Починаючи з 2012 року її активно підтримує ЄБРР через програми з консалтингу та фінансування.

За даними компанії, вироблені нею фільтри продають у 50 країнах світу. Компанія має 8 тис. кв. м виробничих і складських приміщень. Склади готової продукції розташовані в чотирьох бізнес-регіонах - у Західній і Східній Європі, США та Росії.

Потужності компанії - 2,6 млн фільтрів на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА