18:53 22.10.2021

Рейтинг "Слуги народу" знижуватиметься й надалі - політолог

3 хв читати

Київ. 22 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Соціологічні рейтинги підтримки правлячої партії "Слуга народу" знижуватимуться й надалі, вважає політолог, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Як показало недавнє опитування КМІС, рейтинги "Слуги народу" знизилися... Такий зафіксований соціологами розклад - це пряма відповідь населення на те, що відбувається в соціально-економічній і політичній сферах... У ситуації, в якій наразі опинилася правляча партія, втрачено управлінську логістику", - заявив Матвієнко під час круглого столу на тему "Українська політика у жовтні - між поляризацією та консолідацією" в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За словами експерта, прикладами такого стану справ є відсутність готовності в країні до опалювального сезону, нестача газу та вугілля, низький рівень підтримки регіонів.

"Провели адміністративно-територіальну реформу. Об'єднаним територіальним громадам навіть дали ресурс за рахунок податків. Водночас їх примушують підписати Меморандум про проходження опалювального сезону, де на бюджети громад перекладаються всі проблеми у зв'язку з ризиками в сім разів зростання ціни на газ. З іншого боку, 70% коштів від продажу земель, які належать громадам, забирають у фонд державного бюджету. Ось таких некомпетентних, некваліфікованих рішень можна наводити багато", - сказав він.

Крім того, як зазначив експерт, "досі суспільство не отримало відповіді щодо винуватості або невинуватості народного депутата Трухіна в ДТП, якого підозрюють у перебуванні в той момент у нетверезому стані". "У нас немає відповіді на цілу низку інших запитань щодо поведінки інших депутатів "Слуги народу", - додав він.

За словами директора соціологічної служби "Український барометр" Віктора Небоженка, падіння рейтингів пов'язане з падінням іміджу політичної сили правлячої партії. "Але вони самі винні: хто вас просив так знущатися над померлим депутатом Поляковим, демонструвати свою некопметентність, так погано готувати свої виступи на ефірах? (...) У "Слуг народу" формується неприємний, нехороший, антинародний імідж. Більше того, за два роки вони не зуміли створити партію, яка стала б сполучною ланкою між владою та населенням", - сказав він.

Небоженко також припустив, що подальше ослаблення позицій правлячої партії може бути пов'язано з обранням її голови Олександра Корнієнка на посаду першого заступника голови Верховної Ради. "Ніколи голова партії не стає заступником голови міськради, мера або парламенту. Корнієнко мав виконати ту політичну роль, яку відводив йому президент. Але, мабуть, політики мало. Корнієнко зайняв місце зручне і, мабуть, тепер він партією не займатиметься... Все це веде і до розриву між іміджем самого Зеленського та іміджем "Слуг народу", - додав експерт.

За словами політолога, директора приватного підприємства "Інститут глобальних стратегій" Вадима Карасьова, зниження соціологічної підтримки "Слуг народу" багато в чому пов'язано з нерозумінням ними суті самої політичної діяльності через некомпетентність.

Як повідомлялося, в оприлюдненому у жовтні соціологічному рейтингу Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) за партію "Слуга народу" проголосували б 15,5% респондентів, які визначилися з вибором. При цьому депутати "Європейської солідарності" набрали б 15,7% голосів (на 0,2 процентних пункта вище). У вересні показник "Слуги народу" становив 20%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА