16:07 03.12.2021

Екс-співробітники ЕКА колективно звернулись до прем’єра та просять відреагувати на проблеми в агентстві

2 хв читати
Екс-співробітники ЕКА колективно звернулись до прем’єра та просять відреагувати на проблеми в агентстві

Київ. 3 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Частина колективу Експортно-кредитного агентства (ЕКА) протестує проти призначення Руслана Гашева на посаду в.о. голови правління агентства, з якої його було звільнено 3 листопада цього року, повідомив заступник голови правління ЕКА В'ячеслав Попов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Попов нагадав, що Міністерство економіки припинило повноваження Гашева через те, що за рік роботи на цій посаді не було вжито заходів щодо стимулювання українських підприємств-експортерів і збільшення експорту. За даними міністерства, за дев'ять місяців цього року ЕКА уклала чотири договори страхування й отримала дохід у розмірі 116 тис. грн, або 1,8% запланованого показника, тоді як витрати становили 19,5 млрд грн і на 17% перевищили плановий показник.

"Не було отримано жодного результату від спроб впровадження п. Гашевим портфельного методу страхування банківських кредитів. За рік не було налагоджено плідної співпраці з жодним з українських банків. Також за рік не було впроваджено жодного нового продукту для підтримки експорту", - заявив він.

Заступник голови правління також повідомив, що сім співробітників агентства подали заяву про звільнення, не погодившись із поверненням колишнього керівника.

За словами Попова, незабаром на ім'я першого віце-прем'єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко буде надіслано листа колишніх співробітників ЕКА з вимогами усунути Гашева з посади, провести справедливий, публічний та прозорий конкурс на посади членів наглядової ради, голови та членів правління, а також про обмеження безпосереднього впливу господарську діяльність агентства.

Як повідомлялося, 3 листопада 2021 року Мінекономіки достроково припинило повноваження всіх п'яти членів наглядової ради ЕКА та голови правління. "Причиною такого рішення стала вкрай незадовільна діяльність товариства та відсутність реагування на це з боку членів наглядової ради. Відтак, враховуючи стан фінансово-господарської діяльності ПрАТ "Експортно-кредитне агентство" та відсутність дієвих заходів з покращення відповідних показників, стратегії розвитку товариства, міністр (Олексій Любченко, якого було звільнено цього самого дня, - ІФ), прийняв рішення про дострокове припинення повноважень також голови правління товариства Руслана Гашева", - зазначило міністерство на сайті. Т.в.о. голови правління було призначено заступника голови ЕКА В'ячеслава Попова.

З 24 листопада 2021 року Мінекономіки припинило повноваження Попова і того самого дня знову призначило на цю посаду Гашева.

У штаті ЕКА – 36 співробітників. Сума застрахованих контрактів ЕКА у 2020-2021 роках становить $0,9 млн – це 0,0067% експорту груп товарів, контракти за якими агентство може страхувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА