18:07 08.12.2021

Експерти медичного туризму очікують збільшення потоку іноземців до України у 2022 році

3 хв читати

Київ. 8 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Потік іноземців у 2022 році у сфері медичного туризму збільшиться, але до доковідних показників цей ринок повернеться не раніше ніж за три роки, такі очікування озвучили профільні експерти на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Президент Української асоціації медичного туризму Віолетта Янишевська прогнозує, що ринок медичного туризму повернеться до доковідних показників не раніше ніж за три роки.

"Наш ринок, на жаль, наступного року не відновиться до показників 2019 року. Я гадаю, як і багато міжнародних експертів, що відновлення ринку відбуватиметься через три роки", - сказала Янишевська.

Вона зазначила, що COVID-19 негативно вплинув на потоки медичного туризму до України. Водночас Україна встигла напрацювати потрібний досвід за 1,5 роки роботи в ковідному середовищі.

"Коронавірус впливатиме на потоки в'їзного та виїзного медичного туризму. При цьому вже ми маємо досвід понад півтора року існування цієї загрози у світі. Тому у нас є цей досвід, ми знаємо, як вирішувати проблеми з перетином кордону та як допомогти пацієнтам із багатьох країн дістатися сюди. Я вважаю, що потік (таких туристів із-за кордону - ІФ) існуватиме і збільшуватиметься", - сказала Янишевська.

Операційний директор пологового будинку "Лелека" Вадим Зукін прогнозує, що у 2022 році пацієнти-іноземці обиратимуть для медичного туризму Україну через співвідношення ціни та якості.

"Ми сподіваємося, що у 2022 році у нас збільшуватиметься потік пацієнтів із-за кордону. Звісно, вони їхатимуть через нашу якість та ціну", - пояснив він.

При цьому експерт відзначив низький імідж України для розвитку медичного туризму. "Тут треба сказати, що імідж нашої країни не є таким, за який пацієнти готові переплачувати, і дуже часто, коли іноземці обирають наш медзаклад, вони сумніваються через імідж країни" - зазначив Зукін.

У свою чергу хірург-онколог "Клініки Спіженка" Богдан Задоріжний звернув увагу на зростання попиту на медичний туризм в Україні і вважає, що він продовжуватиме збільшуватися.

"Із 2017 року до 2019-го кількість іноземців, які отримали лікування та діагностику в Україні, подвоїлася. (…) Статистика говорить сама за себе: і тенденції, і попит на медичні послуги в Україні лише зростатимуть, незважаючи навіть на тимчасовий тайм-аут у зв'язку з пандемією", - сказав Задоріжний.

Медичний директор клініки "Сімпладент" Вероніка Васильєва прогнозує, що приплив іноземних пацієнтів до стоматологічних клінік також збільшиться.

"У сфері стоматології кількість іноземних пацієнтів збільшиться. Ми на своїй клініці це відчули у другій половині 2021 року. Тим більше, іноземні пацієнти більш усвідомлено ставляться до вакцинації, і тому для них не є проблемою переїзд до іншої країни", - пояснила вона.

Перший заступник генерального директора клініки "Оберіг" Олександр Лінчевський, у свою чергу, відзначив вплив пандемії COVID-19 на розвиток багатопрофільної лікарні.

"Пандемія та відкриття ковідних відділень дали змогу нам за останні роки зміцнити анестезіологічну команду. Якість апаратури, моніторингова апаратура, апаратура дихальної підтримки дають змогу нашим анестезіологам та реаніматологам вичавлювати з неї всі потужності. Тому які б не були важкі ці роки, вони пішли на користь багатопрофільній клініці, особливо колективу. Ми використали абсолютно всі можливості нашого діагностичного та реанімаційного відділення для лікування пацієнтів", - сказав Лінчевський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА