10:56 13.12.2021

Представники виноробної галузі проведуть профільний форум в Одесі у травні 2022 року

3 хв читати

Київ. 13 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Виробники та переробники винограду, а також представники виноробної галузі проведуть 25-29 травня міжнародний форум Odessa Wine Week в Одесі, захід об'єднає зусилля української виноробної спільноти, спрямовані на розвиток винного ринку України, еногастрономічного туризму, популяризацію і просування бренда "українське вино" й інтеграцію України у світову винну спільноту.

Про це повідомили організатори заходу – голова громадської організації "Укрсадвинпром" Володимир Печко, керівник проектів "Експо-юг-сервіс" Белла Ханамерян і завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеської національної академії харчових технологій Оксана Ткаченко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

За даними глави "Укрсадвинпрому" Печка, його асоціація організовує щорічний форум, що вперше проводився цього року в Одесі, оскільки цей майданчик дає можливість зібрати провідних фахівців винної галузі, учених, енологів (фахівців з оцінки виноградників), виноробів, представників влади, національних та іноземних винних асоціацій, туристичної галузі, HoReCa та ритейлу, сомельє, журналістів, трейдерів вина і виробників супутніх товарів і технологій для популяризації українських вин.

"Минулого року можна було спробувати 305 зразків із 65 виноробень України. Тобто в одному місці можна куштувати українські вина крафтових виноробів, середніх виробників із площами виноградників 40-60 га і великих виробників з усієї України", - уточнив Печко.

Організатор форуму Белла Ханамерян уточнила, що цього року партнерами заходу стали 30 компаній. Окрім того, на Odessa Wine Week-2021 виступили 87 спікерів і експертів з 18 країн, проведено профільні доповіді та дискусії щодо 40 тем, усього подію відвідали понад 3 тис. осіб.

За її словами, у 2022 році на форумі анонсовано проекти, серед яких розмови про вино й інтеграцію України у світову винну спільноту Wine Future Forum, а також конкурс Odessa Wine&Spirit Awards.

"У 2022 році у нас з'являється креативний конкурс на найкращу етикетку. В нас буде вітрильна регата, спеціальна програма "Жінки у виноробстві", вечірні перформанси, музично-художні виставки, бієнале, все, що можна показати в культурі пиття, звернути увагу на вино як на частину культурного коду країни", - пояснила Ханамерян.

За даними Оксани Ткаченко, українські представники галузі бачать серед своїх стратегічних цілей визнання в інших країнах світу.

"Ми вже маємо інтерес з боку найближчих наших сусідів, ми очікуємо делегації з таких країн, як Узбекистан, Грузія, Вірменія, які не просто приїдуть, щоб показати себе, але ми готуємо для них освітні проекти, в яких буде відвідування виноробень і участь в освітньому проекті у форматах B2B і B2C", - зазначила вона.

Директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики України Ігор Виштак, який брав участь у прес-конференції, уточнив, що його відомство на підтримку садівництва, виноградарства і хмелярства в 2021 році вже спрямувало 450 млн грн компенсації, з яких 200 млн грн - за посадковий матеріал, спорудження шпалер для вирощування витких рослин і краплинне зрошування (з них 9 млн грн - на виноградарство), а 250 млн грн - на будівництво і реконструкцію об'єктів для зазначених культур (зокрема 19 - на будівництво об'єктів і купівлю ліній виноробства).

Інтерфакс-Україна та Клуб Експертів виступили партнерами Odessa Wine Week.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА