18:06 26.05.2022

ІТ-містечко планують побудувати на Львівщині на території 8 га

2 хв читати

Київ. 26 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – На Львівщині планують побудувати IT-містечко для представників креативних індустрій, повідомив президент International Technology Transfer Association (ITTA) і Фонду реконструкції та розвитку України Артем Гончаренко.

"Наразі ми реалізуємо такий проєкт, ми знайшли ділянку на Львівщині. Найближчим часом розпочнеться юридичний процес. Плануємо протягом літа побудувати перші кампуси, куди можна буде залучати іноземних партнерів та айтішників, креативні індустрії, молодь для створення майданчика для обговорення та створення стартапів", – розповів Гончаренко під час пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він уточнив, що вже є домовленості щодо виділення земельної ділянки на Львівщині площею 8 га. Проєкт передбачає будівництво кампусів заввишки не більше ніж п'ять поверхів, загальна площа просторів становитиме 10 тис. кв. м.

За словами Гончаренка, кампуси містечка матимуть змогу прийняти до 1 тис. учасників, також передбачено будівництво місць тимчасового проживання. Окрім того, реабілітаційний центр у складі технопарку буде розрахований на 500-600 місць.

Раніше створення таких містечок планувалося на Київщині, в Харкові, Одесі, Львові.

"Будівництво такого центру в Харкові ми перенесли на післявоєнний час. Розпочнемо спілкування з місцевою владою про те, що потрібно врахувати будівництво такого містечка креативних індустрій у плані відновлення міста", – розповів президент ITTA.

"Ми хотіли б створити не лише місце для спілкування, а й, можливо, з гнучкими умовами оподаткування, з можливістю виходу на міжнародні ринки", – наголосив він.

Українську некомерційну організацію International Technology Transfer Association (https://itta.org.ua/) засновано в 2020 році, до сфери її діяльності входить розроблення програмного забезпечення, розвиток IT-сфери в Україні. У квітні 2022 року ITTA стала співініціатором створення благодійного Фонду реконструкції та розвитку України для організації та доставки гуманітарної допомоги в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА