12:09 08.06.2022

Надходження на коррахунок Мегабанку з початку війни становлять 1,2 млрд грн

2 хв читати

Надходження на кореспондентський рахунок Мегабанку (Харків) із початку війни до середини травня становлять 1,2 млрд грн, повідомив голова наглядової ради, голова правління Мегабанку (2015-2021 рр.) Олексій Яценко.

"Щодо ліквідності банку. Багато відбувається спекуляцій на цю тему. Станом на 24 лютого залишок на коррахунку становить 820 млн грн. Ця сума в 2,5 раза перевищує норматив обов'язкового резервування. (...) Мегабанк тримався на запасі ліквідності, який був на початок війни більш як два місяці. Ми проводили всі операції. (...) До середини травня більш ніж на 2 млрд грн було проведено платежів за рахунку 820 млн грн. Там майже 1,2 млрд грн було надходжень протягом усього періоду", - сказав він під час пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.

За його словами, до середини травня коррахунок майже дорівнював нулю і були затримки з проведення платежів, однак до середини травня на рахунки клієнтів зайшли кошти і банк аж до ухвалення рішення про неплатоспроможність проводив усі платежі.

"На дату ухвалення рішення про неплатоспроможність (...) це звучало, що непроведених платежів було на суму 30 млн грн, проте коррахунок банку в цей день приблизно таку суму становив. Якби у Мегабанку не був заблокований коррахунок, до кінця дня ці кошти також було б переведено", - додав банкір.

Як повідомлялося, Національний банк України 2 червня ухвалив рішення про визнання Мегабанку неплатоспроможним.

За даними НБУ, основними акціонерами фінустанови на 1 січня 2022 року були Віктор Суботін - 60,74% (пряма та опосередкована участь), Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) - 11,3%, німецький банк розвитку KfW - 11,3%, Максим Єфімов - 9,8%, Олена Суботіна - 7,8% та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) - 4,5%.

За даними НБУ, станом на 1 квітня 2022 року за розміром активів Мегабанк посідав 24-те місце (10,327 млрд грн) серед 69 діючих українських банків.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА