16:33 07.04.2023

Німецький фонд "зелених" інвестицій для України може розпочати роботу вже цього року - директор Global 100% RE Ukraine

2 хв читати
Німецький фонд "зелених" інвестицій для України може розпочати роботу вже цього року - директор Global 100% RE Ukraine

Київ. 7 квітня. ЕНЕРГОРЕФОРМА - Уряд Німеччини має намір створити фонд "зеленого" оновлення для України, кошти якого мають бути спрямовані на реалізацію підтримки інвестиційних проєктів "зеленої" трансформації, повідомив директор Global 100% RE Ukraine, голова правління Асоціації енергосервісних компаній України Олексій Корчміт.

"Німецько-українське енергетичне партнерство (платформа для підтримки міжурядового діалогу з питань енергетики - ЕР) передало нам чітку думку уряду Німеччини, що він хоче створити фонд "зеленого" оновлення для України, тобто "зелений" фонд, і спрямувати туди інвестиції з Німеччини на підтримку "зеленої" трансформації", - сказав Корчміт на пресконференції експертної платформи Global 100% RE Ukraine щодо підписання угоди про співпрацю з німецькими асоціаціями відновлюваної енергетики в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Водночас Корчміт зазначив, що такий фонд може бути створено вже в червні поточного року, і, на думку німецьких партнерів, він має базуватися на співфінансуванні та наданні гарантій повернення інвестицій.

"Ми маємо показати певний механізм партнерства. (...) Не буде співфінансування, німецькі колеги нам не повірять. Вони хочуть дві речі - співфінансування і гарантії повернення інвестицій", - зазначив він.

Як повідомлялося, Global 100% RE Ukraine 29 березня 2023 року підписала меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з найбільшою асоціацією відновлюваної енергетики Німеччини Bundesverband Erneuerbare Energie (BEE). До її складу входять асоціативні члени Fachverband Biogas e.V, German Wind Energy Association і BSW Solar.

Головна мета меморандуму - створення та підтримання постійних контактів, посилення співробітництва Німеччини та України у сфері відновлюваної енергетики та клімату, розроблення заходів для захисту екології, зупинення кліматичних змін, прискорення "зеленого" переходу та розвиток експортного потенціалу "зелених" галузей економіки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА