15:34 09.11.2023

Всеукраїнська рада гемблінгу розкритикувала законопроєкт №10101 із прихованими пільгами лотерейному лобі

2 хв читати
Всеукраїнська рада гемблінгу розкритикувала законопроєкт №10101 із прихованими пільгами лотерейному лобі

Ініційований фінансовим комітетом Верховної Ради законопроєкт №10101 "Про вдосконалення законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор і державних лотерей" викривить конкуренцію на ринку і надасть необґрунтовані переваги організаторам лотерей, вважає Всеукраїнська рада гемблінгу (Ukrainian Gambling Council, UGC).

"Коли ми побачили проєкт №10101, ми зрозуміли, що все це робиться для того, щоб оператори державних лотерей повернулися на наземний ринок, а коли ми прочитали ліцензійні умови, ми зрозуміли, що вони хочуть повернутися і в онлайн", - заявив координатор UGC із розвитку наземних гральних закладів Сергій Іваненко на пресконференції в "Інтерфакс-Україна".

За його словами, згідно з документом, лотерейникам надають можливість проводити букмекерську діяльність, управляти залами гральних автоматів без обмеження кількості та прив'язки до готелів, а також організовувати онлайн-казино, також без обмеження кількості сайтів-поширювачів, водночас сплачувати ліцензійний внесок у 18,76 млн грн на рік на один вид діяльності - організацію лотерей, тоді як окрема ліцензія на букмекерську діяльність коштує ушестеро дорожче - 120,6 млн грн на рік.

Крім того, лотерейним компаніям ліцензія надається на 10 років, тоді як операторам грального бізнесу - на п'ять із щорічною сплатою за неї, додав Іваненко.

Експерти на пресконференції зазначили, що діяльність лотерей не підпадає під низку обмежень щодо реклами, необхідність впровадження принципів відповідальної гри, обов'язкового попередження лудоманії та ідентифікації віку гравців тощо.

Голова асоціації Антон Кучухідзе зазначив, що поява таких законопроєктів відтерміновує ухвалення більш необхідних ініціатив для розвитку сфери азартних ігор, зокрема, законопроєкту №2713-Д про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор і лотерей. Він нагадав, що законопроєкт уже було ухвалено в першому читанні, він спрямований на впорядкування оподаткування у сфері азартних ігор.

"Хочу нагадати, що (українські ліцензії) є найдорожчими ліцензіями у світі: зараз оператори сплачують... потрійну вартість за ці ліцензії, тому що наші парламентарії не змогли ухвалити закон №2713-Д, згідно з яким ця норма вирівнюється з тими параметрами, які більш-менш підходять під реалії країни", - наголосив Іваненко.

Він закликав до розгляду законопроєкту в другому читанні та вирівнювання умов роботи з учасниками лотерейного ринку.

Джерело: https://www.youtube.com/live/nyyLxExPPPI?si=Tqf7riaT3MYkElfx

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА