15:54 05.12.2017

Мережа АЗК "БРСМ Нафта" стала учасником пожежних тренувань

3 хв читати
Мережа АЗК "БРСМ Нафта" стала учасником пожежних тренувань

За останній час в нашій країні значно зросли пожежі на автозаправних станціях, нафтових базах, військових частинах. На сьогодні їх кількість зросла майже на 15% в порівнянні з минулорічними показниками. Автозаправні мережі розуміють катастрофічність такої ситуації. Саме тому паливні компанії почали бити тривогу та розуміти небезпечність ситуації. Для них постало завдання підвищення рівня навченості працівників і впровадження передових технологій пожежної безпеки.

БРСМ заправка є однією із перших паливних компаній, котра взяла участь в пожежних тренуваннях спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій. Причому слід відмітити, що такі заходи є постійними та систематичними. Це необхідно для того, щоб працівники компанії були в повній готовності при виникненні пожежі. Співробітники  фірми постійно співпрацюють з державними службами, щоб підвищити рівень пожежної безпеки. В листопаді була розроблена тренувальна операція по ліквідації пожежі, що утворилася на естакаді зливання скрапленого газу. Заняття проходили разом з трьома загонами рятувальних частин. Основною ціллю заходу було попередження загоряння резервуарів на естакаді внаслідок електростатичної іскри. Співробітники БРСМ заправки вжили всіх необхідних заходів: розгорнули штаб по гасінню пожежі з залученням професійних співробітників, самостійно застосували пожежні крани, організували роботу пожежної системи, зупинили функціонування обладнання на території пожежі, евакуювали всіх працівників.

БРСМ заправки є взірцем швидкого реагування при виникненні пожежі. На виконання всіх заходів було витрачено лише 20 хвилин. Процес гасіння був проведений ще до прибуття рятувальної служби. Завдяки злагодженим діям команди рятувальників були виконані основні завдання: гасіння пожежі внаслідок зливання газу і захист об’єктів біля осередку горіння. Рятувальні служби відзначали високий рівень виконання всіх процесів. Але все так злагоджено і просто не пройшло. ДСНС зуміли відтворити реальні перешкоди та загрози, які досить часто затягують гасіння пожежі. Так, було виявлено пошкодження насосу, через що відбулася затримка піни. Ситуація розповсюджена, адже несправність техніки та її неналежний технічний стан стають причинами несвоєчасної ліквідації пожежі.

Координація роботи в таких непередбачених ситуаціях рятувальною службою визначає успішне виконання всієї операції. Але і з цим завданням співробітники рятувального загону впоралися на відмінно. Про компанію БРСМ відгуки керівництва підрозділів ДСНС говорять самі за себе – високий рівень професіоналізму та знання пожежної безпеки допомогли впоратися з поставленими тренувальними завданнями швидко та вчасно.

 Заправки БРСМ на карті України постійно розширюють свою присутність у регіонах. Це вимагає від керівництва постійного підвищення рівня пожежної безпеки. Добровільна дружина компанії сумісно з державними структурами гарантує безпеку не лише своїм об’єктам, але і прилеглим населеним пунктам. Саме їх мешканці стають жертвами під час реальних вибухів та пожеж. Керівництво компанії разом з начальником пожежно-рятувального загону Переяслав-Хмельницького відділення відзначили, що такі показові тренування є важливою складовою роботи підрозділу з охорони праці.

Заправки БРСМ в Києві та по всім містам України мають найвищий рівень соціальної відповідальності. Це не тільки бізнес, але і приклад дбайливого ставлення до населення та збереження його здоров’я.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА