18:27 20.09.2019

Бюджетний смартфон ZTE Blade A522: усі "за" і "проти" його покупки

3 хв читати

Які асоціації у вас викликає поєднання слів "бюджетний смартфон"? Багатьом здається, що це апарат нікому не відомого виробника, з дуже скромними характеристиками, камерами зразка 2010 року й огидним екраном. Але насправді це зовсім не так. Сучасні бюджетники ще п'ять років тому були б справжніми флагманами і коштували в десятки разів більше.  

Сьогодні купити якісний смартфон можна за менше, ніж 2000 грн. Це відмінно демонструє модель ZTE Blade A522, ціна якої в офіційному інтернет-магазині "Київстар" становить 1999 грн – shop.kyivstar.ua/smartphones/ZTE-A522. Давайте розбиратися, чи варто купувати цей телефон і які у нього переваги.

Потужний процесор і 2 ГБ оперативної пам'яті

Після першої оцінки технічних характеристик пристрою стає зрозуміло, що перед нами впевнений середнячок з дуже гарною "начинкою". Чотирьохядерний процесор Qualcomm MSM8917 на 1,4 ГГц відомий своєю хорошою енергоефективністю та стабільною роботою навіть під навантаженням. Він чудово справляється з:

  • відтворенням якісного відео з YouTube;

  • запуском кількох паралельних додатків;

  • роботою в популярних месенджерах: Viber, Telegram, Skype;

  • простими, невибагливими до графіки, іграми.

Двох гігабайт оперативної пам'яті буде цілком достатньо, щоб працювати відразу з кількома вкладками в браузері без затримок і пригальмовувань. Користуватися смартфоном буде дуже зручно.

Вражаючі камери

Нагородив виробник свій смартфон і хорошими камерами. Тут встановлено основний модуль на 13 МП з автофокусом і світлодіодним спалахом. Похвалитися такою матрицею може не кожен телефон навіть за 3 000 грн. З його допомогою можна робити досить деталізовані фотографії при денному світлі. Але вночі сенсор помітно втрачає ефективність.

Фронтальна камера тут теж дуже якісна – 8 МП. Передбачено портретні фільтри, що допоможуть зробити знімок оригінальнішим та цікавішим. З такою камерою буде також зручно спілкуватися по відеозв'язку: вона не навантажує мережу та робить досить чітку картинку.

Підтримка 4G і NFC

ZTE Blade A522 має важливий на сьогодні модуль зв'язку четвертого покоління 4G. Уже зараз у всіх великих населених пунктах України створено базові станції операторів стільникового зв'язку, що підтримують дану технологію. Швидкості, з якими працюють мережі, доходять до рівня звичайного провідного інтернету. Наприклад, у "Київстар" стандартною вважається швидкість завантаження в межах 40-70 Мбіт/с. Вона дозволяє:

  • без затримки переглядати потокове відео з YouTube;

  • грати в вимогливі онлайн-ігри;

  • скачувати фільми всього за кілька хвилин.

Модуль NFC сьогодні також дуже затребуваний. Українці масово переходять на безготівкові розрахунки, а робити їх за допомогою смартфона найзручніше. У завантажений додаток Google Pay або Apple Pay можна підключити свою банківську карту і розплачуватися телефоном у терміналах на касі. Це дуже зручно, а головне безпечно. Підглянути ваш ПІН-код вже ні в кого не вийде.

Дисплей

До мінусів цього смартфону можна віднести невелику діагональ дисплея, всього 5 дюймів. Для комфортної роботи в браузері або додатках зараз цього не цілком достатньо – бажано мати пристрій з діагоналлю від 5,5 дюймів.

Однак, незважаючи на те, що екран невеликий, він виконаний за технологією IPS і має роздільну здатність 1280x720 точок. На ньому відсутня зернистість, і навіть довгий перегляд відео не сильно напружує зір.

Якщо підсумувати, ZTE Blade A522 – чудовий апарат за свої гроші. Якщо ви цінуєте баланс функціоналу та ціни, таку модель точно варто купувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

Найкращі онлайн майданчики для купівлі автомобіля в Україні

РФ здійснила цілеспрямовану атаку на цивільне населення Одеси, - Посольство України в Ізраїлі

Культурна спадщина Києва: літаючу тарілку буде збережено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА