13:43 13.03.2020

5,7 тисяч клієнтів "Івано-Франківськгаз Збуту" отримали попередження про припинення поставок газу

2 хв читати
5,7 тисяч клієнтів "Івано-Франківськгаз Збуту" отримали попередження про припинення поставок газу

Станом на 1 березня 2020 року заборгованість за газ клієнтів "Івано-Франківськгаз Збуту" становить 619 млн грн.  Це на 26% менше, ніж минулоріч.

Від початку року "Івано-Франківськгаз Збут" надіслав клієнтам-боржникам 5693 письмових повідомлень про припинення поставок газу на загальну суму 23 млн грн. Найбільшу кількість повідомлень надіслали клієнтам в Івано-Франківську, а також у Снятинському та Калуському районах.

В "Івано-Франківськгаз Збуті" пояснюють, накопичення боргів і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів Прикарпаття. Щоб забезпечити безперебійне газопостачання своїм клієнтам,  компанія повинна вчасно розраховуватися з НАК "Нафтогаз Україна" за  уже спожиті обсяги природного палива.

"Що стосується злісних боржників, які накопичують борги, то згідно з чинним законодавством, компанія-постачальник газу змушена припиняти їм поставки газу. Першим кроком до цього є письмове попередження  про припинення газопостачання. В разі непогашення боргу, відповідно до "Правил постачання природного газу", після отримання повідомлення, газопостачальна компанія надає відповідне доручення оператору ГРМ на відключення газу та стягнення боргу в судовому порядку", - повідомляє начальник відділу продажів фізичним особам "Івано-Франківськгаз Збуту" Леся Хараїм.

З початку року було  відключено 563 домогосподарства.  Після припинення газопостачання майже 80% споживачів погашають заборгованість протягом кількох днів.

Нагадуємо, що в разі труднощів із погашенням заборгованості та для того, щоб не погіршувати ситуацію і не накопичувати борги клієнти можуть реструктуризувати борг і оформити субсидію. Адже за новим законодавством, при наявності боргу, субсидія не нараховується. А від 1 травня 2019 року нараховується пеня за несвоєчасну оплату.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА