12:20 09.07.2020

Видавництво "Ранок" разом із командою лікарняних клоунів створюватимуть книжкову фієрію для маленьких пацієнтів стаціонарів

2 хв читати
Видавництво "Ранок" разом із командою лікарняних клоунів створюватимуть книжкову фієрію для маленьких пацієнтів стаціонарів

Сьогодні за результатом перемоги в конкурсі Українського культурного фонду видавництво "Ранок" підписало договір про фінансування проєкту "Ранкова книготерапія". Перемогу здобуто в категорії "Інклюзивне мистецтво". Проєкт увійшов до 7 найкращих у зазначеному сегменті. Ми щасливі поділитися новиною з колегами, адже вважаємо, що в нелегкий для всіх українців час такі речі надихають на творчість та зміцнюють віру в добрі справи. А особливо якщо говорити про специфіку проєкту, створеного та адресованого онкохворим діткам, які проходять стаціонарне лікування в спеціалізованих медичних закладах. Ми вдячні УКФ за можливість долучитися до благодійних ініціатив, передбачених його діяльністю.

"Ранкова книготерапія" – це 16 культурно-мистецьких терапевтичних заходів, що відбуватимуться у 8 спеціалізованих медичних закладах, де проходять стаціонарне лікування онкохворі діти. Географія проєкту – 6 міст України.

Команда редакторів та письменників видавництва "Ранок" разом із лікарняними клоунами проводитимуть для малечі книжкові презентації, майстер-класи з виготовлення казкових героїв та представлятимуть інтерактивні театралізовані імпрези. А ще в кожному лікарняному відділенні, задіяному в проєкті, буде облаштовано "Лабораторію книготерапії". Там маленькі пацієнти матимуть можливість читати книжки, малювати та бавитися іграми, що розвивають.

"Ранкова книготерапія" передбачає реалізацію двох програм через зустріч авторів із двома віковими аудиторіями: дітьми молодшого та старшого шкільного віку. Для малечі 3-9 років презентуватиметься нове видання Мар'яни Гончарової-Горянської "Ведмедик Буня і хлопчик з блакитними очима". Для дітей віком від 10 до 17 років – новий твір популярної французької авторки Кайлі Форнасьєр "Все, що я тобі не сказала".

Проєкт "Ранкова книготерапія" стартує в серпні. І ми щиро сподіваємося, що карантин не завадить його успішній реалізації, не змусить переводити його у віртуальний простір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА