16:14 21.12.2020

У Новий рік без боргів: як прикарпатці розраховуються за спожитий газ

3 хв читати
У Новий рік без боргів: як прикарпатці розраховуються за спожитий газ

На Прикарпатті з початку осені спостерігається непроста ситуація з розрахунками побутових споживачів за природний газ. Боржником є кожен другий споживач енергоресурсу. Лише у грудні понад 60 тис клієнтів ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" мають протерміновані платежі. Найбільше боржників серед жителів великих міст:  Івано-Франківськ, Коломия, Калуш. Загалом населення боргує компанії майже 472 млн грн, що на 36 млн більше у порівнянні з листопадом.

На час дії карантину уряд захистив населення від можливого припинення надання комунальних послуг у разі несплати рахунків. Проте деякі споживачі сприйняли цю інформацію хибно, подумавши, що спожиті ресурси можна взагалі не оплачувати, - зазначив Юрій Пилипів, директор ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут".

Ситуація з низьким рівнем оплат за блакитне паливо загрожує безперебійності поставок енергоресурсу до помешкань прикарпатців під час холодів. Асоціація постачальників енергоресурсів, в яку входять компанії постачальники газу з усієї країни, озвучила позицію, що різке падіння рівня оплати населенням за спожитий газ поставило на межу колапсу систему газозабезпечення. За інформацією Державної служби статистики України, борг населення за спожитий природний газ і послугу з його доставки на початок жовтня 2020 року перевищив 21,1 млрд гривень.

Варто пам’ятати, що оплатити спожитий газ доведеться у будь-якому разі, а робити це добровільно – дешевше. Стягнення боргу в судовому порядку покладає на споживача ще й додаткові витрати. Адже окрім основної суми боргу йому доведеться оплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн), пеню, інфляційні витрати (3% річних), а ще, в разі потреби, і послуги виконавчої служби. "Наші працівники регулярно здійснюють комунікацію з клієнтами нагадуючи про необхідність оплат рахунків, щоб не доводити справу до суду. З кожним споживачем ми працюємо індивідуально й готові йти на зустріч нашим клієнтам, тож маємо надію на їхню взаємність", - повідомив Юрій Пилипів.

У свою чергу, ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" дякує споживачам,  котрі вчасно оплачують рахунки та нагадує, що протягом грудня триває передноворічна акція "Виграй 1000 грн на газ або теплі подарунки". За умовами акції кожен, хто сплатить "Рекомендовану суму" у платіжці за листопад до 30 грудня автоматично стане учасником розіграшу.

Серед призів:

10 сертифікатів по 1000 грн на газ;

10 термокружок;

10 пледів.

Акція триває з 5 до 30 грудня 2020 року. Переможців буде обрано 31.12.2020 в прямому ефірі за допомогою сервісу random.org.

Деталі акції: https://u.to/xhSPGg

Для довідки:

ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" з 2015 року зарекомендував себе як надійний та найбільший постачальник природного газу на території Прикарпаття. На сьогодні підприємство забезпечує блакитним паливом майже 440 тисяч побутових споживачів і більше 4,5 тисяч юридичних осіб, серед яких промислові підприємства, бюджетні та релігійні організації. Задля зручності прикарпатців, постачальник розбудував найбільшу в області мережу центрів обслуговування клієнтів та впровадив зручні онлайн сервіси, за допомогою яких можна вирішувати питання не виходячи з дому чи офісу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА