17:03 29.12.2020

"Хмельницькобленерго" попереджає усіх причетних: кримінальні методи не пройдуть!

5 хв читати

Прес-служба АТ "Хмельницькобленерго" заявляє про незаконний тиск та спроби завдати шкоду життю та здоров’ю менеджменту підприємства і членам їх сімей.

Як уже неодноразово повідомлялося протягом 2020 року керівництво Фонду державного майна України намагається без конкурсу, в непрозорий спосіб, незаконно замінити менеджмент АТ "Хмельницькобленерго" (більш детально). Проте нещодавно було перетнуто ще одну червону лінію – минулого тижня відбулися події, які несуть загрозу життю і здоров’ю людей, наближених до в.о. Генерального директора компанії, Олега Козачука. Оскільки наразі ведуться слідчі та процесуальні дії, прес-служба ХмОЕ не може розкривати деталі. Проте «Хмельницькобленерго» закликає усіх, хто стоїть за плечима виконавців спроби рейдерського захоплення підприємства негайно повернутися в русло чинного законодавства.

Зазначимо, що з боку ФДМУ та осіб, яких посадовці Фонду намагаються в обхід Закону завести на підприємство, вже неодноразово було вчинено дії, які можна характеризувати як кримінальні.

Так, влітку цього року Валерій Гапонов, в змові з державним реєстратором Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Василем Дидюком, намагався внести себе як керівника "Хмельницькобленерго" в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Всупереч судовим заборонам на вчинення реєстраційних дій та судовому рішенню про поновлення в.о. Генерального директора Олега Козачука на роботі. Зрозумівши, що скоїв правопорушення, держреєстратор В.Дидюк наступного дня відмінив свою дію.

Крім того, В. Гапонов вчиняє дії та приймає управлінські рішення, що відносяться до повноважень виконавчого органу Товариства – Дирекції. Ним вчиняються правочини щодо скасування та видачі довіреностей від імені АТ "Хмельницькобленерго", укладаються та розриваються договори, підписуються звернення, заяви та клопотання до органів судової влади, та інших державних органів. Вказані дії вчиняються всупереч судовим рішенням та інтересам АТ "Хмельницькобленерго",

Зважаючи на те, що  спроба рейдерського захоплення державного підприємства однозначно носить ознаки криміналу, ми в жовтні цього року направили відповідні звернення на адресу СБУ, ДБР, прокуратури з проханням перевірити дані факти.

Реакція окремих правоохоронців була прямо протилежна. Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому, на підставі заяви В.Гапонова  було відкрито кримінальне провадження щодо ніби-то вчинення тиску на державного реєстратора працівниками правоохоронних органів. Тобто не Гапонов вступив у змову з реєстратором, а якісь правоохоронці начебто "змусили" держреєстратора відмінити своє ж незаконне рішення. І, що найголовніше, в рамках цього кримінального провадження слідчим Другого СВ СУ ТУДБР у м. Хмельницькому Павлом Михайловим вчиняються процесуальні дії, які виходять за рамки Кримінально-процесуального кодексу України. А саме – здійснюється допит осіб, які взагалі не мають будь-якого відношення до кримінального провадження, зокрема, викликаються та допитуються члени Дирекції та навіть усі керівники відділів "Хмельницькобленерго" , працівники Державної виконавчої служби, та інші особи; вимагаються документи, що абсолютно не стосуються події. Такі дії слідчого, вчинені з перевищенням службових повноважень та процесуальних прав, направлені виключно на збір інформації на користь В.Гапонова та спрямовані на психологічний тиск і дестабілізацію діяльності виконавчого органу АТ «Хмельницькобленерго» та Товариства в цілому.

10 грудня рішенням Господарського суду міста Києва визнана незаконною та неправомірною заміна членів Наглядової ради "Хмельницькобленерго" Харіної Н.М. та Павлюк Н.В. на Божко Г.О. та Волкову-Кузіну С.Є. – тобто визнано неправомочність складу Наглядової ради Товариства, яким приймалось рішення про заміну керівника підприємства з Олега Козачука на Валерія Гапонова.

17 грудня 2020 року рішенням Господарського суду Хмельницької області визнане недійсним рішення Наглядової ради Товариства від 28.04.2020, оформлене протоколом № 42, про припинення повноважень Козачука О.І. та призначення в.о. Генерального директора Товариства Гапонова В.М. Мотивами такого рішення є неправомочність Наглядової ради.

Тобто Суд визнав Незаконність спроб Фонду державного майна України в непрозорий та "підкилимний" спосіб змінити менеджмент АТ "Хмельницькобленерго".

Здавалося б ФДМУ та В.Гапонов мають оскаржувати це рішення в Апеляційній інстанції.

Проте, останніми днями рейдерська атака на державне АТ "Хмельницькобленерго" набрала відверто кримінального забарвлення, що знаходяться за межею моралі, етики та закону.

Минулого тижня відбулися події, які несуть безпосередню загрозу життю і здоров'ю людей, наближених до Олега Козачука та членів їх сімей. Оскільки ведуться слідчі дії, прес-служба "Хмельницькобленерго" не має права розкривати деталі цих подій.

З того про що розказати можемо – "квіточки". Так, декілька днів тому невідомі хакери зламали декілька екаунтів В.о. Генерального директора Олега Козачука в  мессенджерах та електронній пошті…. Вочевидь, що ніякого компромату не знайшли – бо простори інтернету вже б "рясніли"… А не знайшли, тому що не існує ніякого компромату...

Зважаючи на це, маємо  всі  підстави припустити, що "далі буде"… Не виключений цілий ряд провокацій, не виключено фізичне насильство по відношенню до керівництва "Хмельницькобленерго", свавілля та незаконні дії чи то правоохоронців чи спеціально навчених для цього осіб. З характеру того, що відбулося нещодавно ми, на жаль, можемо констатувати: Не виключено ніщо.

Пресс-служба АТ "Хмельницькобленерго" відкрито заявляє – залякування, провокації,  будь-які види фізичного та психологічного тиску – не змінять законної правової позиції менеджменту успішного та прибуткового державного підприємства. Підприємства, що за прибутковістю (115 млн грн. чистого прибутку за 2019 р.) посідає 2 місце після "Турбоатому" серед держпідприємств, якими "управляє" ФДМУ.

Заздалегідь попереджаємо, що члени дирекції АТ "Хмельницькобленерго" – законослухняні громадяни та патріоти України, не вживають наркотичних речовин, не беруть хабарів, дотримуються правил дорожнього руху, не розпинають тварин і не їдять немовлят.

А СБУ та Генеральну прокуратуру в черговий раз просимо звернути увагу на ситуацію з рейдерським захопленням АТ "Хмельницькобленерго", стратегічно важливого для держави обєкту, від стабільної роботи якого не в останню чергу залежить стабільність енергопостачання єдиної ракетної бригади і, відповідно, обороноздатність України.

Просимо Вас, шановні представники правоохоронних органів, вжити усіх можливих заходів для протидії психологічному і фізичному насильству у стосунку до менеджменту підприємства.

Прес-служба АТ "Хмельницькобленерго"

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

Найкращі онлайн майданчики для купівлі автомобіля в Україні

РФ здійснила цілеспрямовану атаку на цивільне населення Одеси, - Посольство України в Ізраїлі

Культурна спадщина Києва: літаючу тарілку буде збережено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА