10:03 23.03.2021

Група "Довіра" пропонує спростити процедуру закупівель для медичних і освітніх закладів у громадах

2 хв читати
Група "Довіра" пропонує спростити процедуру закупівель для медичних і освітніх закладів у громадах

Представники депутатської групи "Довіра" та нардепи з інших фракцій і груп зареєстрували законопроект №5289 "Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо спрощення організації та проведення процедур закупівель сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами".

Про це повідомляється на офіційній сторінці депутатської групи "Довіра" у Facebook.

"Органи місцевого самоврядування виконують низку важливих функцій для забезпечення соціальних потреб громад. До них належить і здійснення закупівель товарів для об’єктів соціальної сфери: шкіл, дитсадочків, лікарень, амбулаторій тощо. А це найважливіші заклади у кожній громаді, бо саме від них залежить здоров’я місцевих мешканців, а також освіта, виховання і догляд дітей", - зазначається на сторінці.

Об’єкти соціальної сфери щоденно потребують опалення та електроенергії, продуктів харчування, палива та паливно-мастильних матеріалів (наприклад - для шкільних автобусів), розхідних  матеріалів, санітарно-гігієнічних товарів і так далі.

"Охорона здоров’я та освіта в громадах вимагають оперативного вирішення питань!  Водночас, наразі існують об’єктивні законодавчі перепони для здійснення цих функцій органами місцевого самоврядування", - вважають автори законопроекту, підкреслюючи, що з цією проблемою до депутатів групи "Довіра" звернулися дуже багато представників громад з низки областей України.

Відповідно, перешкоди для оперативного виконання цих функцій в задоволенні найбільш необхідних потреб людей повинні бути усунуті, а процедура закупівель у цих випадках – спрощена, зазначають в депутатській групі "Довіра".

Згідно з порівняльною таблицею до законопроекту №5289, документом пропонується спростити закупівлю:

- харчових продуктів, паливно-мастильних матеріалів, природного газу та електричної енергії, малоцінних або швидкозношуваних товарів для закладів охорони здоров’я або закладів освіти комунальної форми власності;

- послуг з підвезення здобувачів освіти до закладу освіти і у зворотному напрямку;

- проектно-кошторисної документації.

"Роботу органів місцевого самоврядування потрібно полегшувати та спрощувати, а не ускладнювати штучним бюрократизмом там, де його не повинно бути!", - резюмують представники депутатської групи.

Авторами законопроекту виступили Борис Приходько, Олег Кулініч й інші представники групи "Довіра", голова Комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха ("СН"), представники інших фракцій і груп, а також позафракційні депутати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА