10:08 25.03.2021

Юрій Терентьєв, колишній голова Антимонопольного комітету України, приєднується до команди Redcliffe Partners

2 хв читати

Ми раді повідомити, що Юрій Терентьєв, колишній Голова Антимонопольного комітету України (АМКУ), став партнером фірми. Юрій підсилить нашу експертизу в практиках антимонопольного, корпоративного та комерційного права, взаємодії з органами державної влади та міжнародній торгівлі.

До призначення Головою АМКУ, Юрій працював головним юридичним радником АрселорМіттал Кривий Ріг, а також на керівних посадах в українських офісах Metro Cash & Carry, Japan Tobacco International та Bristol Myers Squibb.

Професійні досягнення Юрія включають:

  • Як Голова АМКУ, Юрій керував збільшенням інституційної спроможності та ефективності АМКУ (за методикою ОЕСР), що призвело до збільшення зовнішнього економічного ефекту у чотири рази порівняно з 2015 роком – до 150 мільйонів доларів США на рік у 2019 році та впровадженням інституту державної допомоги.

 

  • Як головний юридичний радник АрселорМіттал Кривий Ріг, Юрій успішно провів переговори з Фондом державного майна України щодо зміни приватизаційних умов, забезпечив захист інтересів компанії в одному із найбільших податкових судових спорів на суму 650 мільйонів доларів США, а також у судовому процесі щодо визнання недійсними положень колективного трудового договору.

 

  • Як головний юридичний радник Metro Cash & Carry Україна, Юрій працював над запуском роздрібно-оптового бізнесу групи в Україні, який досяг щорічного обороту понад 1 мільярд доларів США.

Олексій Сошенко, керуючий партнер Redcliffe Partners, коментує: "Ми раді вітати Юрія у нашій фірмі та віримо, що його досвід значно збільшить наші можливості. Його вміння аналізувати ситуацію з багатьох боків, від вирішення корпоративних та комерційних питань до ведення переговорів з державними органами, стане безцінним активом при вирішенні проблем, з якими стикаються наші клієнти".

Юрій додає: "Redcliffe Partners заслужила репутацію однієї з найкращих юридичних фірм на українському ринку, і я радий до неї приєднатися. Я з нетерпінням чекаю можливості поділитися моїм досвідом, щоб допомогти клієнтам фірми продовжувати розвивати свій бізнес в Україні та регіоні".

Приєднання Юрія Терентьєва до Redcliffe Partners слідує за нашим нещодавнім повідомленням про приєднання Сергія Ігнатовського до партнерського складу фірми в якості партнера у сфері реструктуризації та вирішення спорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА