18:54 16.04.2021

Щороку ПАТ "Донбасенерго" на підвищення рівня пожежної безпеки виділяє понад 5 млн грн

2 хв читати

Пожежна безпека — один із пріоритетних напрямів діяльності ПАТ "Донбасенерго". Щороку енергетична компанія на підвищення рівня пожежної безпеки виділяє понад 5 млн грн.

З метою практичного навчання персоналу діям у разі пожеж та інших аварій у "Донбасенерго" регулярно проводяться протиаварійні та протипожежні тренування з відпрацюванням навичок гасіння можливих осередків займання, евакуації людей з будівель. Так, у 2020 р. у структурних одиницях компанії було проведено 58 таких тренувань, у тому числі 8 — разом із Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Головна структурна одиниця "Донбасенерго" — Слов'янська ТЕС перебуває в постійній взаємодії з місцевими підрозділами ДСНС. На виконання законодавчих вимог у сфері пожежної та техногенної безпеки між станцією та 6-м державним пожежно-рятувальним загоном ГУ ДСНС України в Донецькій області укладено договір про постійне обов'язкове обслуговування аварійно-рятувальними службами об'єктів і території станції.

З метою запобігання пожежам, оперативного реагування на них на СловТЕС створена добровільна пожежна дружина (ДПД), до складу якої входять 125 осіб оперативного персоналу.

Слід зазначити, що ДПД станції двічі брала участь у змаганнях серед генеруючих компаній України. У 2018 р. ДПД Слов'янської ТЕС увійшла в трійку лідерів і посіла 3-тє призове місце, а в 2019-му — почесне перше!

Для підтримки боєздатності ДПД і підвищення зацікавленості персоналу в забезпеченні пожежної безпеки із 2019 р. на Слов'янській ТЕС організовано проведення щорічних міжцехових змагань серед членів ДПД.

Довідково: станом на 01.04.2021 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству "ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ", 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ "Донбасенерго" об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність «Донбасенерго» через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА