10:52 26.05.2021

Кожен четвертий клієнт ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" має борги за спожитий газ

3 хв читати
Кожен четвертий клієнт ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" має борги за спожитий газ

Станом на травень, заборгованість населення за спожитий газ перед ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" перевищує 620,4 млн грн. З початку весни побутові споживачі погасили боргів більш як на 280 мільйонів гривень.

"55% боржників компанії мають відносно невелику заборгованість – до 1000 грн; 39% боргують від 1000 до 5000 грн; 6% – понад 5000 грн", – розповідає начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" Леся Хараїм.

Найбільша кількість боржників проживає в Івано-Франківську – 40089 осіб, котрі сумарно заборгували понад 61 млн грн. На другому місці – мешканці Калуша, де 11740 споживачів заборгували майже 12 млн грн; на третьому – 9711 абонентів з Коломиї, які накопичили понад 17,6 млн грн боргу. На четвертому місці антирейтингу знаходяться мешканці Долини – 3593 споживачі боргують понад 5,1 млн грн, а замикає "п’ятірку" м. Надвірна, де мешкає 3414 боржників із загальним боргом трохи більше 5 млн грн.

ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" вкотре нагадує своїм клієнтам, які мають заборгованість за спожитий природний газ, про можливість укладення договору реструктуризації боргу.

"Заборгованість реструктуризується на строк до 12 місяців, залежно від суми заборгованості та рівня сукупного доходу на дату реструктуризації. У разі, коли доходу споживача не вистачає для повного погашення протягом 12 місяців, як виняток, строк дії договору може бути продовжений. Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в контакт-центрі за телефоном 0342 76 63 04", – говорить Леся Хараїм.

Експерти енергоринку вказують, що традиційно з вересня по лютий рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги різко знижується, і відбувається накопичення заборгованості, в тому числі і за спожитий газ.

"Зазвичай українці намагаються погасити накопичену за холодний сезон заборгованість у міжопалювальний період", – зазначає перший заступник голови правління Асоціації постачальників енергоресурсів Євген Нацвін-Степанов.

Чи можливо уникнути надмірних витрат на газ?

Виходом із замкненого кола може стати нова пропозиція від ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" – тариф "Твій газ Рівномірний платіж", який допоможе клієнтам компанії зменшити суми у платіжках за комуналку під час опалювального сезону.

Тариф дозволяє рівномірно розподілити фінансове навантаження на родинний бюджет протягом року. Річний обсяг споживання палива множиться на фіксовану ціну, і клієнт щомісяця сплачує за газ рівними частинами. Підключити тариф можна до 31 серпня нинішнього року, а діятиме він до 30 квітня наступного. 

"Головна перевага тарифу "Твій газ Рівномірний платіж" – відсутність надмірних сум у платіжках в холодні місяці, коли газ, окрім побутових потреб, використовується і для обігріву помешкання. Пропозиція в першу чергу має привабити власників газових колонок та індивідуального опалення – адже дозволить сплачувати взимку до 40% менше", – розповідає директор ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" Юрій Пилипів.

Якщо до 30 квітня 2022 року клієнт не використає увесь запланований обсяг газу, заощаджена сума повернеться на його банківський рахунок або ж залишиться на особовому рахунку для майбутніх платежів.

Детальніше про тариф "Твій газ Рівномірний платіж" та інші пропозиції постачальника можна довідатись на офіційному сайті компанії за посиланням https://if.gaszbut.com.ua/ua/gas-supply/special-offer   

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА