16:06 16.08.2021

Визначення поствакцинального імунітету до коронавірусу з використанням імуноферментних тест-систем українського виробництва

2 хв читати

Науковцями Познанського Інституту біоорганічної хімії Польської академії наук проведені дослідження щодо визначення рівня захисних антитіл до SARS-CoV-2 з використанням українських тест-систем торгової марки Vitrotest®. Отримані результати показали високий збіг з науковими даними та результатами, отриманими світовими лідерами IVD-індустрії.

Для проведення дослідження зразків осіб, двічі щеплених вакцинами різного виробництва (Pfizer-BioNtech, Moderna, AstraZeneca), науковці Познанського Інституту біоорганічної хімії (Польща) використовували три різні тест-системи українського виробника ТОВ «Вітротест Біореагент». Серед них дві для напівкількісного визначення SARS-CoV-2 специфічних антитіл (Vitrotest® SARS-CoV-2 IgG і Vitrotest® SARS-CoV-2 Total Ab) та одна для кількісного визначення (Vitrotest® SARS-CoV-2 IgG QuantiSpikeTM).

Для дослідження було використано понад 100 зразків вакцинованих осіб. Всі імуноферментні тест-системи ТОВ «Вітротест Біореагент» підтвердили наявність антитіл до SARS-CoV-2 у вакцинованих.

Інтерпретація результатів кількісного аналізу в тест-системі QuantiSpikeTM проводиться в міжнародних одиницях: BAU/мл у відповідності до Першого стандарту ВООЗ - First WHO International Standard Anti-SARS-CoV-2 Immunoglobulin (Human). Середні рівні специфічних антитіл у осіб, щеплених двома дозами вакцин на основі м-РНК (Pfizer-BioNtech, Moderna) склали 1300-2500 BAU/мл. В той же час імунна відповідь після векторної вакцини була дещо нижчою. Подібні результати вже описані науковцями і частково пояснюються впливом специфічної імунної відповіді, що формується на аденовірус при використанні векторних вакцин.

Наразі у світі активно проводяться дослідження щодо визначення рівня гуморального імунітету після вакцинації та його тривалості. До цього часу ще не встановлено протективного рівня антитіл, який вважається достатнім для захисту від COVID19. Однак, за даними деяких виробників діагностичних тестів, рівень у 15 BAU/мл вже корелює з наявністю віруснейтралізуючої активності сироватки крові людини.

Нагадаємо, що Вітротест Біореагент у квітні 2020 року одним з перших розробив та впровадив у виробництво імуноферментні тест-системи для діагностики COVID19.

На даний час підприємство виготовляє цілий спектр наборів для виявлення антитіл до SARS-CoV-2, в тому числі, єдині в Україні тести для кількісного визначення специфічних до коронавірусу антитіл в одиницях BAU/ml, рекомендованих ВООЗ та каліброваних за 1-м Міжнародним Стандартом Всесвітньої організації охорони здоров’я.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА