17:18 21.10.2021

"Вінницягаз" підготував до зими 17 тис. км газогонів

2 хв читати
"Вінницягаз" підготував до зими 17 тис. км газогонів

Обсяг інвестицій АТ «Вінницягаз» в газорозподільні мережі Вінниччини у 2021 році уже сягнув 43 млн грн. Ще 17 млн грн. будуть профінансовані до кінця року. Для порівняння, у 2018-2020 р.р. щорічний обсяг інвестицій становив близько 20 млн. грн.  

Основними статтями витрат стали заходи з модернізації мереж регіону, електрохімічний захист газопроводів, заміна лічильників та будинкових регуляторів тиску. На черзі придбання техніки для аварійно-диспетчерської служби.

«Основну частину робіт ми вже виконали в міжопалювальний період. 17 тис. км газорозподільних мереж регіону готові до опалювального сезону. Наша компанія постійно впроваджує новітні технології в обслуговуванні мереж, проводить їх редизай та модернізацію. Увесь комплекс робіт забезпечує зниження витрат на обслуговування системи та потребу в технологічному газі і спрямований на  безперебійний та безаварійний розподіл газу споживачам», – підкреслює технічний директор АТ «Вінницягаз» Ігор Дорошенко.

На 1 жовтня АТ «Вінницягаз»  здійснило кільцювання 1,4 км мереж на загальну суму 641 тис. грн. Реконструйовані майже 3 км газогонів та 8 ШГРП із встановленням натомість сучасних шафових газорозподільних пунктів виробництва Львівського заводу RGC Production. Сума інвестицій тут склала майже 2 млн грн.

Проведена також реконструкція 28 станцій катодного захисту мереж від корозії на суму 3,6 млн грн. Крім того, закуплені та частково встановлені 2,8 тис. комплексних будинкових регуляторів тиску на суму 4 млн. грн. Проведений капітальний ремонт 8 спрацьованих засувок вартістю 156,5 тис. грн. Профінансовано 16,6 млн. грн. для обмінного фонду та заміни вибракуваних побутових лічильників газу.

На часі завершення запланованих робіт із заміни застарілого та встановлення сучасного обладнання, редизайну та реконструкції окремих ділянок мереж. Аварійно-диспетчерська служба очікує придбання 8 одиниць техніки на суму близько 7 млн грн. Спецмашини вкрай потрібні підприємству для оперативності локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

Призначення та суми використання коштів для АТ «Вінницягаз» щорічно затверджує державний регулятор - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 

Увесь комплекс зазначених робіт виконується за рахунок тарифу на послугу розподілу природного газу. Компанія закликає споживачів сплачувати за розподіл газу вчасно, аби всі заплановані заходи могли бути виконані в строк для стабільного і безаварійного газопостачання споживачів.

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн. споживачів газу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА