11:09 27.05.2022

Голова правління АТ "Вінницягаз" Олександр Кривак про те, як модернізувати газові мережі навіть під час війни

2 хв читати
Голова правління АТ "Вінницягаз" Олександр Кривак про те, як модернізувати газові мережі навіть під час війни

Орієнтація на співробітництво з європейськими виробниками стало для нас спасінням після початку війни. Завдяки цим контактам часто вдається втримувати систему під час війни і продовжувати модернізацію.

Війна не поставила на паузу роботу газорозподільних компаній. Навпаки, тільки збільшила відповідальність. Особливо на ті області, які опинились в тилу. Хоча Вінницька область систематично піддається ракетним обстрілам і понині.

Складно собі уявити, в якому б становищі ми зараз опинились, якби орієнтувались на пострадянські країни або Китай. Нам би довелося терміново шукати нових постачальників, укладати контракти, налагоджувати логістику…

Тільки в червні вінницький завод RGC Production направить 60 нових шафових газорегулюючих пунктів (ШГРП) у Київську, Чернігівську, Миколаївську, Харківську та інші області. Самі вінницькі газовики також встановлять цього року 68 сучасних ШГРП для власних клієнтів.

Регіональна газова компанія ще три роки тому почала укладати контракти зі світовими та європейськими постачальниками і зараз в портфелі 130 прямих контрактів і система логістичних складів по всій країні. Тому ми вчасно отримуємо комплектуючи для роботи і виробництва.

Портфель контрактів і власна логістика стали в нагоді і коли 10 бригад вінницьких газовиків допомагали колегам з АТ "Київоблгаз" відловлювати газопроводи на Київщині. П’ять автівок були укомплектовані витратними матеріалами, комплектуючими, обладнанням з країн Європи. 

За два роботи фахівці АТ "Вінницягаз" змогли відновити газопостачання для 63 тис. споживачів Гостомеля та Горенки. На жаль, після деокупації відновлення послуги розподілу газу сприймалося часто як повернення цивілізації.

У Вінницькі області цього року ми реалізуємо три великих проекти редизайну. Ними передбачена  заміна та кільцювання значних ділянок газогонів, встановленням нових ШГРП та КБРТ для підвищення ефективності роботи мереж, зменшення втрат газу та затрат на їх утримання.

Під час війни коло нашої роботи значно розширилось. Ми також докладаємо зусиль до перемоги.

За час війни АТ "Вінницягаз" спрямувало понад 7 млн грн  на гуманітарну допомогу ЗСУ, формуванням територіальної оборони, медичним закладам, переселенцям та регіонам, які постраждали від війни. 

Так, на потреби армії передали протитанкові "їжаки" та протиколісні шипи, квадрокоптер та планшети, бронежилети, спальні мішки, одяг, пальне, автотранспорт, будівельні матеріали та інструменти. У лікарні Вінниці та Чернігівщини передали медичне обладнання, медикаменти та продукти харчування. Обладнали хостел з усіма зручностями для людей, які вимушено покинули свої домівки. З початку війни тут зупинились понад 300 осіб.

Сподіваємось, що наші зусилля наблизять нашу перемогу у війні. І газовики знову зможуть займатись виключно своєю роботою, фокусуючись на безпеці і якості розподілу газу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА