17:03 17.12.2021

Понад двісті лічильників було встановлено  за кошт АТ "Житомиргаз" побутовим споживачам

2 хв читати
Понад двісті лічильників було встановлено  за кошт АТ "Житомиргаз" побутовим споживачам

У 2021 році фахівці АТ "Житомиргаз" встановили для побутових споживачів 233 індивідуальні газові лічильники.

 

Газорозподільна компанія встановлює безкоштовно прилади обліку газу у домоволодіннях із газовою плитою, або газовою плитою та колонкою. Влаштування лічильників коштом компанії можливе для мешканців багатоквартирних будинків, що не облаштовані загальнобудинковим вузлом обліку газу.

 

Термін встановлення лічильників газу в Україні продовжено до 1 січня 2023 року. це регламентується Законом № 1338-IX "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу".  Наразі комерційним обліком блакитного палива на Житомирщині забезпечені 99% домогосподарств.

 

Основна проблема, яка виникає у процесі оснащення лічильниками багатоповерхівок, пов’язана з відсутністю доступу у газифіковані квартири. Нерідко деякі мешканці свідомо відмовляються від встановлення лічильників.

 

Кодекс ГРМ визначає: у разі відмови від встановлення приладу обліку фахівці газорозподільної компанії зобов'язані скласти Акт про порушення та Акт про відмову від встановлення лічильника. На підставі даних документів розрахунки за спожитий газ будуть проводитися за граничними нормами споживання, які в середньому у 3 рази більше діючих норм споживання газу. За наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання гранична норма газоспоживання складе 9,8 куб. м на 1 людину на місяць, за відсутності гарячого водопостачання - 18,3 кубометри на 1 людину на місяць.

 

Пунктом 3 статті 18 Закону України "Про ринок природного газу" встановлено, що постачання природного газу споживачам здійснюється за умови наявності лічильника. Для того, аби облаштувати оселю приладом обліку газу варто звернутися до 104.ua Клієнтський простір у вашому населеному пункті та написати відповідну заяву і АТ "Житомиргаз" візьме на себе обов’язки із доставки, оформлення документації та монтажу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА