16:21 23.05.2022

Голова правління АТ "Івано-Франківськгаз" Віталій Шульга про те, як війна стала поштовхом для пришвидшеної трансформації

2 хв читати
Голова правління АТ "Івано-Франківськгаз" Віталій Шульга про те, як війна стала поштовхом для пришвидшеної трансформації

Війна стала поштовхом для пришвидшення трансформації в газорозподільній галузі. З початку бойових дій Прикарпаття прихистило близько 140 тисяч людей.  Вони тимчасово оселились в містах і селах Івано-Франківської області, тож стали споживачами газу.

Тому перед АТ "Івано-Франківськгаз" постало завдання забезпечити стабільний розподіл газу більшій кількості споживачів. І газовики виявились готовими до такого технологічного виклику. Адже розпочата кілька років тому стратегія Регіональної газової компанії  із впровадження європейських технологій дозволяє прикарпатським газовикам виконувати взяті на себе зобов’язання та продовжувати розвивати проєкти навіть під час війни.

 Газорозподільна система попри  усі складнощі воєнного стану потребує постійної уваги та інвестицій. Технологічна інтеграція газорозподільної галузі в Європу дозволяє підвищувати безпеку і впроваджувати новітні  інноваційні технології.

Перехід на європейські технології АТ "Івано-Франківськгаз" розпочав ще кілька років тому. Це стало можливим завдяки спільним проєктам компаній, які працюють під брендом РГК, з європейськими газовими компаніями. Починаючи з 2019 року РГК у тісній співпраці з провідними європейськими виробниками побудувала в Україні три нових виробництва газового обладнання. Його зразки під маркою RGC Production прикарпатські газовики активно використовують для модернізації газорозподільного обладнання на території області.

Окрім того, АТ "Івано-Франківськгаз" вже два роки пропонує своїм споживачам газове обладнання від всесвітньо відомих виробників з Туреччини та Польщі в рамках власного імпорту. Такий вектор розвитку дозволить газовій галузі України безболісно та швидко інтегруватись в європейський ринок в рамках інтеграції України в ЄС. Використання сучасних технологій у повоєнний період прискорить розвиток газової галузі за рахунок взаємодії зі світовими компаніями.

В рамках партнерства з європейськими компаніями наші фахівці вже успішно пройшли ряд навчань закордоном з питань метрології, повірки лічильників, використання та обслуговування газових котлів різних моделей та систем. Зокрема, наші фахівці навчались разом з колегами в Італії, Туреччині, Угорщині та Польщі.

А започатковані партнерства з європейськими компаніями сьогодні стали ще міцнішими. В час повномасштабного вторгнення росії в Україну саме польські колеги з "Краківгазу" одними з перших надіслали гуманітарну допомогу для українських газовиків. Засоби захисту, продукти харчування і портативне обладнання для ремонту мереж від польських колег "Івано-Франківськгаз" передав на Чернігівщину, Миколаївщину та Харківщину, які найбільше постраждали від атак ворога.

Хочемо вірити, що наша співпраця з європейськими колегами незабаром повернеться у мирне русло і ми знову навчатимемось, перейматимемо досвід та впроваджуватимемо нові технології європейського зразка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА