10:45 09.11.2022

Україна потребує залучення трудових ресурсів

3 хв читати
Україна потребує залучення трудових ресурсів

Київ, 9 листопада 2022. З метою сприяння поверненню українських будівельників та створення умов для  залучення трудових ресурсів з інших країн у будівельну галузь України підписано Меморандум про партнерство між Конфедерацією будівельників України (КБУ) та Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування (ВАКМП). Сторони домовились вжити заходів з розробки, просування та реалізації державної стратегії з повернення українських мігрантів,  залучення іноземної робочої сили до України, а також створення стандартів працевлаштування у галузі будівництва.    

Після закінчення воєнних дій Україна потребуватиме наймасштабнішої з часів Другої Світової війни відбудови. Для цього доведеться залучати кошти від іноземних донорів, запрошувати до роботи міжнародні та українські будівельні компанії. Всі вони потребуватимуть будівельників, яких в нашій країні суттєво не вистачало в останні роки. Трудова міграція вимивала людей за кордон, тому що в сусідніх країнах ЄС кращі умови роботи та вищі зарплати. Без повернення українських будівельників та створення умов для залучення трудових ресурсів з інших країн, відбудова України розтягнеться на багато років та знизить можливості будівельної галузі виступити локомотивом у створенні нових робочих місць, відновленню рівня життя простих українців  та зростання добробуту в цілому.

"Для успішної та швидкої відбудови країни після війни нам потрібно вирішити декілька нагальних проблем: залучити людей з тіньового сектору економіки, аби вони отримали стабільну роботу та сплачували податки державі, а також створити умови для повернення українських будівельників та залучення працівників з інших країн. Для цього потрібно розробити стандарти працевлаштування в галузі будівництва, які дозволять громадянам бути захищеними, а державі збільшити офіційну зайнятість та доходи бюджету", - заявив Лев Парцхаладзе, Президент Конфедерації будівельників України.

"Ми не зможемо ігнорувати наслідки війни та поганої демографічної ситуації. Потрібно вже сьогодні думати про залучення трудових мігрантів з інших країн, які допоможуть відбудовувати Україну. Досвід розвинутих країн світу демонструє, що це єдиний реальний шлях, який дозволяє пришвидшити економічний розвиток та підняти рівень соціального забезпечення українців. Для успішного залучення трудових мігрантів нам потрібна державна стратегія, яка захищатиме права трудових мігрантів та встановить зрозумілі правила по їхньому найму на роботу", - зазначив Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування

Довідка:

Конфедерація будівельників України – найбільше профільне об’єднання українського бізнесу, що відстоює інтереси будівельної галузі та гравців ринку, представляє понад 700 компаній-членів (девелоперські та будівельні компанії, виробники будівельних матеріалів та інші компанії, які працюють у сфері будівництва) і має представництва в усіх областях України. КБУ є членом Федерації Європейської будівельної промисловості (єдиним учасником від України), до якої входять 32 національні європейські федерації-учасники з 28 країн. КБУ була створена понад 10 років тому, і за цей час стала відомою, впливовою організацією, яка орієнтована на європейські цінності й стандарти та створює привабливе бізнес-середовище.

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування є неприбутковою громадською організацією, що опікується питаннями та проблемами, пов’язаними з працевлаштуванням за кордоном громадян України. Членами асоціації є незалежні приватні компанії, що надають послуги у сфері міжнародного працевлаштування. Асоціація існує заради координації зусиль всіх учасників ринку працевлаштування за кордоном та ефективного захисту інтересів українських працівників, що збираються шукати роботу за межами України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА