14:46 02.12.2022

РГК увела в експлуатацію метрологічний центр "RGC-Metering Захід"

2 хв читати
РГК увела в експлуатацію метрологічний центр "RGC-Metering Захід"

Регіональна газова компанія (РГК) ввела в експлуатацію метрологічний центр "RGC-Metering Захід" в Івано-Франківській області, повідомляється у пресрелізі компанії у п'ятницю.

"Це вже другий центр, побудований РГК в Україні. Він вироблятиме smart-, турбінні та роторні лічильники газу та здійснюватиме перевірку побутових та промислових лічильників", – зазначено в документі.

За інформацією компанії, "RGC-Metering Захід" буде виробничим майданчиком, де вперше в Україні вироблятимуть smart-лічильники, розроблені та спроєктовані РМК. Зокрема, 2023 року буде вироблено понад 16 тис. таких лічильників газу.

"Відкриття метрологічного центру "RGC-Metering Захід" – знакова подія. Вона говорить про те, що український бізнес не зупинився, ми надійно тримаємо газорозподільну систему у робочому стані. І навіть більше – під час війни збудували інноваційне підприємство, яке виводить на європейський рівень процес обліку газу", – заявив процитований пресрелізом операційний директор РМК Олексій Тютюнник.

"RGC-Metering Захід" оснащений автоматизованим обладнанням німецької Inotech Meter Calibration Systems GmbH, а також американських Ametek та Hess та забезпечує виконання повного технологічного циклу повірки лічильників у повністю автоматизованому режимі, без участі людини.

"Усі перевірочні лінії одночасно оснащені інфрачервоними, оптичними, низькочастотними перетворювачами та імпульсними дисками. Ключові процеси контролюються дистанційно і не потребують втручання людей. Це дозволило прискорити процеси та виключити помилки, пов'язані з людським фактором", - зазначив начальник метрологічного центру департаменту РГК Андрій Лашко.

Загалом у 2023 році в метрологічних центрах, побудованих РГК, буде виготовлено понад 230 тис. лічильників газу, включно з понад 16 тис. smart-лічильників, та здійснено перевірку 210 тис. побутових та 2,1 тис. промислових лічильників, наголосили у компанії.

Регіональна газова компанія об'єднує під своїм брендом 20 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебувають понад 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА