10:00 27.06.2023

Створення моди на Україну в світі сприятиме вирішенню демографічної кризи

3 хв читати
Створення моди на Україну в світі сприятиме вирішенню демографічної кризи

Київ, 27 червня 2023. Відповідальна політика та набір унікальних цивілізаційних ідей зможуть створити моду на Україну в світі. А це, в свою чергу, призведе до повернення українців, які виїхали за кордон в останні роки, додому. Під час "Форуму Майбутнього. Чи є спільне майбутнє в українців?" висловлювались думки про те, що саме ідеї повинні призвести до трансформації України в сучасну та привабливу державу. Цінності свободи та відкритих можливостей для життя та розвитку створять умови для залучення мотивованих іммігрантів з інших країн, як посприяють будівництву майбутньої нашої країни.   

Крім цього, за думкою деяких учасників форуму, в Україні не вистачає народовладдя і це призводить до існування високого рівня корупції та відтоку молодих українців за кордон. Коли люди не бачать перспектив вдома, вони будуть робити вибір на користь країн, де їм краще, користуючись усіма перевагами, які надає відкритий світ.

 "Так чи інакше, саме ідеї сьогодні правлять світом. Ми приймаємо рішення, обираємо варіанти, професії, місця проживання, керуючись при цьому ідеями, певними уявленнями. Конкуренція країн, міст - це в першу чергу конкуренція ідей. Відтак, щоб залучити іноземців до роботи в Україні, ми маємо утвердити ідею про унікальність України, що саме тут твориться історія, саме у нас є простір можливостей, і саме в Україні вони зможуть себе реалізувати. Інша справа, що ідея повинна бути правдою. Ми справді маємо побудувати країну, що є втіленням заявленої ідеї. Лише біл-бордів "Київ-місто квітів", або "Україна - це свобода" тут недостатньо. Ідея має бути втілена в реальності нами, тоді ми зможемо залучати кращих людей з усього світу. Інакше ми станемо розчаруванням світу", - вважає Олексій Толкачов, просвітник, ідеолог, громадський діяч.

"Ось вам у наявності головна проблема України - народ відсторонений від влади. Народ не володіє інструментами впливу на владу. Нащадки чекістів, комуністів і червоних директорів до сьогодні керують Україною, а народ, як і раніше, не має голосу. Тому перед тим, як говорити про необхідність когось кудись повертати або завозити, необхідно створити умови для тих, хто тут є. Необхідно повернути їм владу. Необхідно "розмазати" владу по всій країні, щоб кожен українець, який залишився тут, міг впливати на ухвалені рішення, щоб він сам ухвалював рішення. Щоб сам обирав собі суддів, прокурорів і шерифів. Щоб сам розпоряджався бюджетом. Сам! А не через мера або секретарок мера. Сам керував держзакупівлями і зарплатами чиновників. Ось головна реформа - повернути владу народу", - розповів Павло Себастьянович, громадський діяч.

"Загалом нас має бути 60 млн, щоб побудувати нову Україну і реалізувати наш проект. Демографічний дефіцит ми хочемо поповнити як за рахунок збільшення народжуваності українців, так і за рахунок міграції в Україну тих людей, хто обирає свободу і незалежність, хто душею є українцем. Ми не пропонуємо жодного "соціального пакету". Ми пропонуємо відповідальне громадянство та цензи компетенцій", - зауважив Віталій Кулик - політолог, футуролог.

Довідка:

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування є неприбутковою громадською організацією, що опікується питаннями та проблемами, пов’язаними з працевлаштуванням за кордоном громадян України. Членами асоціації є незалежні приватні компанії, що надають послуги у сфері міжнародного працевлаштування. Асоціація існує заради координації зусиль всіх учасників ринку працевлаштування за кордоном та ефективного захисту інтересів українських працівників, що працюють за межами України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА