13:29 29.09.2023

Емігранти рекомендують: програма, яка робить переклад

2 хв читати

Український стартап GPTTools.ai представив інноваційний інструмент перекладу і редагування тексту, який підтримує 76 мов. Фактично це переклад "без зайвих рухів" - без копіювання в Google Translate і перемикання між вікнами. GPTtools стане помічником для всіх, хто хоче швидко і якісно перекласти з української на іноземну чи навпаки. Програму вже оцінили українці за кордоном, яким потрібно заповнювати форми, перекладати резюме, вести листування з партнерами і роботодавцями. 

Головна особливість GPTTools - команди вже інтегровані в інтерфейс. Більше не потрібно копіювати шматки тексту в онлайн-перекладач, а потім вставляти до свого документу. Достатньо виділити фрагмент (наприклад, у редакторі, браузері чи месенджері), утримуючи Ctrl, і клікнути правою кнопкою миші. У меню, яке з'явиться, обрати потрібну команду. Після цього програма сама обробить текст і зробить заміну виділеного фрагменту. Таким чином можна перекласти що-завгодно - від робочого чату до коментарів для коду (якщо йдеться про розробку ПЗ).

До того ж, GPTTools - чи не єдина програма, яка підтримує якісне редагування і переклад українською мовою. "Мене завжди непокоїла ситуація, коли потужні корпорації не надавали достатньої уваги локальним мовам, - розповідає Денис Назаренко, засновник GPTTools.ai. - Я чекав від Grammarly підтримки української мови 8 років, і коли зрозумів, що чекав даремно, вирішив створити власний інструмент." А на сьогодні це ще й реальний спосіб підтримки українців, які з початком повномасштабної війни опинилися за кордоном. 

Переклад - не єдина функція GPTTools. Програма дозволяє редагувати і скорочувати текст, змінювати стиль, а також додавати власні команди для ChatGPT.  Поки що GPTTools працює з ОС Windows. Команда розробляє плагіни для Chrome, але вони вийдуть не раніше початку 2024 року. На сьогодні стартап фінансується коштом розробників. Команда в пошуку інвестора. Крім того, GPTtools отримав грант $5000 від Microsoft у вигляді кредитів для сервера Azure та OpenAI.

GPTTools.ai надає повний безкоштовний доступ до своєї платформи для волонтерських організацій. Для решти користувачів вона доступна за передплатою. Або - безкоштовна версія, яка дозволяє користуватися програмою до п'яти разів на годину.

Спробувати програму можна тут:

https://www.gpttools.ai/uk/home

Для додаткової інформації або запитань, будь ласка, звертайтесь:

Денис Назаренко +380730822632

[email protected]


У будь-якій програмі ви можете перекласти незрозумілий текст на рідну мову. Виділіть текст, не відпускаючи Ctrl, клацніть правою кнопкою миші, а потім оберіть опцію перекладу на рідну мову. Після цього відпустіть Ctrl.

Після цього з'явиться вікно з перекладом.

Також програма перекладає текст безпосередньо в редакторі. Виділіть текст, утримуйте Ctrl і клацніть правою кнопкою. Відпустіть Ctrl. Оберіть переклад на польську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА