17:54 04.10.2023

Інцидент на Дегтярівському шляхопроводі не вплине на експлуатаційні характеристики майбутнього моста – RDS

3 хв читати
Інцидент на Дегтярівському шляхопроводі не вплине на експлуатаційні характеристики майбутнього моста – RDS

Експлуатаційні характеристики Дегтярівського шляхопроводу після реконструції залишаться відповідними проєкту, повідомили в групі компаній RDS. Дегтярівський шляхопровід – другий міст в Україні, де будуть застосовані балки завдовжки 36 метрів. Раніше максимальна довжина цього типу балок, яку могли виготовити українські підприємства, становила 33 метри. Перед тим, як отримати дозвіл на використання в проєкті, будь-які нові балки проходять сертифікацію та експертизу. Власне, так само як і проєкти мостів проходять експертизу.

Група компаній RDS розпочала реконструкцію Дегтярівського шляхопроводу  в складі транспортної розвʼязки в поточному році згідно розробленого проєкту на замовлення КК «Київавтодор». Проєктом реконструкції передбачається виконати: розбирання існуючого шляхопроводу та влаштування нових конструкцій шляхопроводу (мостове полотно, прогонові будови, опори, фундаменти); влаштування нових трамвайних колій; ремонт підземних та надземних комунікацій; проведення робіт з благоустрою територій. Також об’єкт буде облаштовано засобами безбар‘єрного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а на тротуарах об’єкту передбачено влаштування велодоріжки. 

Як повідомлялося, 30 вересня, у Києві група компаній RDS на замовлення КК "Київавтодор" у рамках реконструкції. Під час виконання монтажу сьомої балки в проєктне положення вона втратила свою стійкість. При падінні балка зачепила вже змонтовану конструкцію. І саме це призвело до порушення стійкості та падіння інших шести балок (окремих елементів) прогонової будови. 

“Роботи на шляхопроводі  виконувалися з дотриманням усіх правил техніки безпеки”, – підкреслили в RDS. Під час даної ситуації травмованих та постраждалих немає. Інцидент стався на будівельному майданчику (!), де проводились ремонтні роботи. Це все технічні моменти, які можуть трапитися під час будівництва. Деталі та причини події, що трапилася, встановлюються із залученням експертних фахівців”, – прокоментували в RDS.

 Також прес-служба групи компаній RDS підкреслює, що скільки Дегтярівський шляхопровід було виведено з експлуатації, місцева влада не несе відповідальність за об'єкт. За дані види робіт оплата не виконувалась, збитків міському бюджету не нанесено. Як уже було наголошено, відповідальність за виконання робіт на об'єкті група компаній RDS взяла на себе. 

Враховуючи, що роботи в рамках реконструкції Дегтярівського шляхопроводу, розпочаті у червні, виконувались згідно з графіком, в  RDS запевнили, що мають ресурс, аби забезпечити якісне виконання подальших робіт вчасно, а інцидент на Дегтярівському шляхопроводі не вплине на експлуатаційні характеристики майбутнього моста.

______

«RDS» — група компаній, заснована у 2005 році, входить у ТОП-5 дорожньо-будівельних компаній в Україні. Основні напрями діяльності — будівництво, реконструкція та експлуатаційне обслуговування автомобільних доріг і мостів, будівництво аеродромних комплексів. Працює в 12 областях України: Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Вінницькій, Запорізькій, Херсонській, Житомирській, Харківській, Дніпропетровській, Київській, а також в містах Київ та Одеса (до повномасштабного вторгнення рф працювали на Луганщині). 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА