16:19 06.02.2014

Питання щодо позбавлення України права проведення Євробаскету-2015 не стоїть на порядку денному - директор турніру

2 хв читати
Питання щодо позбавлення України права проведення Євробаскету-2015 не стоїть на порядку денному - директор турніру

Директор турніру Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський заявляє, що підготовка України до проведення турніру відбувається планомірно і відповідно до розробленої концепції.

"ФІБА-Європа, Національна федерація баскетболу та місцевий оргкомітет "Євробаскет 2015" планують і проводять усі заходи, передбачені підготовчим етапом до турніру. Одним із них стало жеребкування другого кваліфікаційного раунду Євробаскет-2015, яке відбулося 3 лютого у Барселоні. Там також відбулося обговорення та затвердження концепції фінального жеребкування, яке відбудеться наприкінці цього року і збере в Києві всю баскетбольну еліту Європи", - наводить його слова прес-служба оргкомітету в четвер.

М.Лубківський зазначив, що вже через декілька тижнів стартує програма "Друзі Євробаскет-2015". "Серед друзів буде багато європейських і світових баскетбольних легенд. Навесні відбудеться презентація талісмана турніру - ми завершуємо прийом пропозицій", - додав він.

За його словами, завершено підготовку майже 50 операційних концепцій і програм, серед яких концепції організації матчів, безпеки, транспорту, програми залучення волонтерів, продажу квитків, співпраці з містами-господарями турніру.

"Підписано угоди про проведення турніру зі Львовом та Дніпропетровськом, на черзі Донецьк, Харків, Одеса та Київ. Підписано договір з інвестором однієї з двох київських арен - ТОВ "Devision Entertainment", у процесі завершення договори з аренами в Харкові та Донецьку", - наголосив М.Лубківський.

При цьому директор Євробаскету-2015 підтвердив, що ФІБА-Європа спільно з місцевим оргкомітетом здійснюють ретельний моніторинг будівництва спортивних арен у всіх шести містах. "Очевидно і те, що в полі зору ФІБА-Європа і політична ситуація в Україні. Зрозуміло, що з погляду підготовки та проведення турніру колеги у ФІБА-Європа не можуть не бути зацікавленими в якнайшвидшій стабілізації ситуації в нашій країні", - вказав він.

"Отже, на порядку денному сьогодні питання номер один - прискорення темпів будівництва арен, а не позбавлення України права на проведення Євробаскету-2015. Принагідно хочу нагадати, скільки було розмов, що Україна не впорається, або її позбавлять проведення Євро-2012. Ці та інші чутки не підтвердилися, а проведений нами футбольний турнір став найкращим за всю історію УЄФА", - підсумував М.Лубківський.

У середу в ЗМІ з'явилася інформація, що під час зустрічі президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова з керівництвом ФІБА-Європа у Барселоні йшлося про те, що Україну можуть позбавити Євробаскету-2015 через повільне будівництво арен та політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА