15:33 25.08.2016

ФК "Металіст-1925" не є правонаступником клубу, придбаного Курченком

2 хв читати
ФК "Металіст-1925" не є правонаступником клубу, придбаного Курченком

Новий футбольний клуб "Металіст 1925", заснований ТОВ "Авангард "Харків", не є правонаступником ФК "Металіст", яким з грудня 2012 року володіє бізнесмен Сергій Курченко заявив співзасновник Сергій Стороженко.

"Ми створені в 2016 році. Статут наш зареєстрований у 2016 році. У статуті чітко і ясно написано, що ми не відповідаємо за жодними зобов'язаннями, окрім своїх власних, з моменту реєстрації статуту. Тому в правовому контексті ніякої наступності немає. Ні за яких обставин відповідати за дії пана Курченка ми не будемо. Ні сьогодні, ні завтра, ні в майбутньому", - сказав С. Стороженко на прес-конференції в четвер.

За його словами, "Металіст 1925" не використовує тренувальну базу "Металіста". Наразі команда тренується на стадіоні "Старт" харківського авіазаводу, і шукає іншу, більш відповідну базу.

"Ми не можемо користуватися базою "Металіста" в селищі Високому, хоча там вже гриби і кульбаби ростуть на полях... Зараз ми займаємося пошуком бази", - сказав С. Стороженко.

Він спростував інформацію про те, що до проекту має відношення відомий харківський бізнесмен, президент групи компаній DCH Олександр Ярославський.

"Олександр Владиленович Ярославський на сьогоднішній день не має жодних планів щодо "Металіста. Він не має жодних амбіцій щодо українського футболу на сьогоднішній день", - сказав С. Стороженко За його словами, співзасновники окреслили завдання перед командою і тренерським складом наступного року після завершення аматорського чемпіонату бути у другій професійній лізі.

С. Стороженко відмовився назвати мінімальний бюджет команди на рік, пославшись на відсутність згоди інших засновників на оприлюднення цієї інформації ФК "Металіст 1925" було засновано ТОВ "Авангард "Харків". Згідно з даними єдиного держреєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, його засновниками є ТОВ "Інвестиційна група ДАД" (бенефіціари – харківський бізнесмен Олександр Давтян та його діти, Дмитро і Карина), ПАТ "Харківський плитковий завод", Харківський обласний благодійний фонд "Відродження харківського футболу"імені Миколи Уграїцького, а також кілька фізичних осіб, зокрема радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко, АТЗТ "Куряжський будівельний комплекс" Еміль Тер-Степанян та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА