13:30 28.08.2018

Забіг міжнародного формату "Гордість нації: ветеранська десятка" відбудеться 7 жовтня в Києві

3 хв читати
Забіг міжнародного формату "Гордість нації: ветеранська десятка" відбудеться 7 жовтня в Києві

В Україні 5-8 жовтня вперше буде проведено національний проект ветеранського духу та єдності "Гордість нації". У рамках проекту 7 жовтня в Києві відбудеться забіг міжнародного формату "Гордість нації: ветеранська десятка".

"Цей захід робиться для того, щоб підняти дух українського народу, щоб віддати данину ветеранам і вшанувати тих, кого з нами вже немає", - сказав уповноважений президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко під час презентації проекту, повідомляє сайт глави держави у вівторок.

Згідно із задумом організаторів, проект підтримки захисників України має на меті вшанувати тих, хто не повернувся з війни, віддячити тим, хто встав на захист Батьківщини, а також підтримати тих, хто дістав тяжких поранень, каліцтва та захворювань після участі в бойових діях.

"Я б хотів просити допомоги у людей, тому що таким людям, як я, справді дуже потрібна допомога. Адже навіть щоб прийти сюди - мені потрібна була людина. Цієї неділі я пробіг свій перший напівмарафон. Повірте - це реально, це можливо. незрячі люди теж це можуть", - розповів Олександр Попруженко - ветеран війни на сході України, який під час бойових дій втратив зір.

Він планує взяти участь у марафоні морської піхоти, який незабаром відбудеться в США.

У свою чергу перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул відзначив необхідність системної роботи для успішної реабілітації військових АТО. "Для того щоб взяти участь у якихось змаганнях, необхідно мати не лише сильний дух, який є у наших воїнів, але потрібна ще хороша фізична підготовка. І саме для цього ми на регулярній основі організовуватимемо для них тренування", - розповів він. За словами заступника міністра, для тих, хто братиме участь у бігових і легкоатлетичних змаганнях, щотижня (щовівторка) проходитимуть тренування на НСК "Олімпійському".

Координатор зі спортивної реабілітації з країнами США та Великої Британії Володимир Гаврилов зазначив, що ідея проведення заходу виникла після участі української команди в марафоні морської піхоти США в 2016 році. За його словами, було проведено значну роботу з партнерами з США, Великої Британії, Данії, Литви, Грузії тощо.

"Залучення іноземців, поранених з інших країн, які пройшли таку реабілітацію, які мають такий самий досвід і своїм прикладом підтримуватимуть наших хлопців - це дуже важливо", - упевнений В.Гаврилов.

Програма проекту "Гордість нації" передбачає семінарське спілкування для ветеранів України з ветеранами США, перший в Україні забіг міжнародного формату "Гордість нації: ветеранська десятка" серед діючих військовослужбовців усіх підрозділів Збройних сил України та Національної гвардії, ветеранів бойових дій в Україні, кадетів і ветеранів США, Великої Британії, Литви, Данії, Грузії та інших країн у рамках Київського міжнародного марафону "9th Wizz Air Kyiv City Marathons", благодійний збір коштів на підтримку учасників бойових дій, які дістали інвалідність унаслідок онкозахворювання, пов'язаного з перебуванням на фронті, фестиваль силових видів спорту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА