20:01 18.10.2020

Перший матч другого сезону Міжнародної плавальної ліги: Чинний чемпіон Energy Standard уперше поступається лаврами у матчі ISL, Cali Condors робить серйозну заявку на перемогу в сезоні

7 хв читати
Перший матч другого сезону Міжнародної плавальної ліги: Чинний чемпіон Energy Standard уперше поступається лаврами у матчі ISL, Cali Condors робить серйозну заявку на перемогу в сезоні

16-17 червня в Будапештській Дунай-Арені (Duna-Arena) відбувся перший матч другого сезону Міжнародної плавальної ліги (ISL), в якому європейська команда Energy Standard (Париж) почала відстоювати свій чемпіонський титул із матчу проти трьох американських команд – Cali Condors (Каліфорнія), Los Angeles Current і New York Breakers. Причому одразу стало зрозуміло, що команда Cali Condors твердо налаштована повалити парижан з п'єдесталу.

Каліфорнійцям стало в пригоді нововведення – т. зв. джек-пот, коли очки за зайняті місця тих плавців, які відстали від першого місця на певний "джек-пот час", передаються переможцю запливу.

Так, якщо переможцю за перше місце гарантовано 9 очок, то максимально він може взяти 37 очок, за умови, що інші 7 учасників запливу не вкладуться в "джек-пот час".

У перший ігровий день найкращі індивідуальні результати у своїх запливах показали олімпійська чемпіонка 2016 року в естафеті та володарка 8 золотих медалей світових чемпіонатів Олівія Смоліга (Olivia Smoliga) з Cali Condors і олімпійський чемпіон 2016 року Райан Мерфі (Ryan Murphy) з Los Angeles Current. Обидва на дистанції 50 метрів на спині – по 24 очки (тобто, в цих запливах плавці, що посіли місця з 4-го, не вклалися в "джек-пот час").

Підтвердили свій високий клас: олімпійська чемпіонка 2016 року Меланія Маргаліс (Melanie Margalis) – перемоги на дистанціях 200 метрів комплексним плаванням і 400 метрів вільним стилем і дворазова олімпійська чемпіонка (індивідуально та в естафеті) 2016 року Ліллі Кінг (Lilly King) – 50 і 200 метрів на спині (обидві – Cali Condors), а також олімпійська чемпіонка 2016 року і володарка 11 золотих медалей світових першостей Сара Шестрем (Sarah Sjostrom) – перемоги на дистанціях 50 і 100 метрів вільним стилем (Energy Standard).

У принциповій сутичці на дистанції 50 метрів вільним стилем олімпійський чемпіон 2012 року Флоран Манаду (Florent Manaudou) з Energy Standard випередив олімпійського чемпіона 2016 року і володаря 13 золотих медалей чемпіонатів світу Калеба Дресселя (Caeleb Dressel) з Cali Condors.

Був один успіх і у New York Breakers: Марко Кох (Marco Koch) виграв 200 метрів брасом, причому взявши "джек-пот" e розмірі 19 очок, однак команда з Нью-Йорка істотно поступалася своїм суперникам у класі плавців.

А загалом перший день проходив із певною перевагою команди Cali Condors і завершився з такими результатами:

Cali Condors – 280

Energy Standard – 235

Los Angeles Current – 214

New York Breaker – 154.

У двох фінальних комбінованих естафетах – жіночій і чоловічій 4х100 – крім призових очок, розігрувалося також право переможців назвати стиль, яким попливуть учасники фінальних скін-рейсів (перегонів на вибування) у другий день.

У жіночій комбінованій естафеті команда Cali Condors у складі Олівії Смоліги, Ліллі Кінг, олімпійської чемпіонки 2016 року Келсі Далії (Kelsi Dahlia) та Еріки Браун (Erica Brown) обійшла Energy Standard у складі олімпійської чемпіонки 2008 і 2012 років Емілі Сібом (Emily Seebohm), олімпійської чемпіонки 2012 року і дворазової чемпіонки світу Бріші Ларссон (Breeja Larsson), Анастасії Шкурдай (Anastasiya Shkurdai) і Сари Шестрем. Тим самим, команда з Парижа позбулася свого головного козиря на скін-рейсах: у минулому сезоні, коли скін-рейси проводилися виключно вільним стилем, всі "гонки на вибування", в яких вона брала участь, виграла Сара Шестрем. Цього разу вже тренерський штаб Cali Condors вибирав стиль скін-рейсів і зупинився на брасі - під Ліллі Кінг.

Чоловіча комбінована естафета принесла ще більшу інтригу – перемогла команда, що йде в загальному заліку третьою.  LA Current у складі Райана Мерфі, Віла Лікона (Will Licon), олімпійського чемпіона 2016 року Тома Шилдса (Tom Shields) і Максима Руні (Maxime Rooney) на 6 сотих випередила Energy Standard у складі п'ятиразового чемпіона світу Євгена Рилова (Evgeny Rylov), володаря двох срібних медалей чемпіонату світу-2018 Іллі Шимановича (Ilia Shymanovich), олімпійського чемпіона 2012 року та "срібла" Олімпіади-2016 Чада ле Кло (Chad le Clos) і чемпіона світу 2016 року Симона Біліса (Simonas Bilis).

Тут не було жодних сумнівів, що тренерський штаб LA Current обере плавання на спині як стиль для скін-рейсу – під Райана Мерфі.

Втім, чоловічі та жіночі скін-рейси на 50 метрів проводяться в самому кінці другого змагального дня. За чвертьфінал, півфінал і фінал очки плавців підсумовуються, переможець скін-рейсів отримує ще плюс 14 бонусних балів. Звідси і таке високе значення скін-рейсів у матчі.

Але, попереду був ще другий день матчу і він, багато в чому, і став "битвою героїв", як нерідко позиціонують Лігу її організатори.

І хоча Cali Condors весь час тримали Energy Standard на комфортній дистанції, а парижани не підпускали до себе Los Angeles Current, лідери команд творили чудеса.

Калеб Дрессель з Cali Condors взяв реванш у Флорана Манаду Energy Standard на дистанції 100 метрів вільним стилем, а також переміг у змішаній гонці на 100 метрів і батерфляєм на 50 метрів.

Справжнім лідером команди Energy Standard проявила себе найцінніший плавець (MVP) Першого Сезону Ліги Сара Шестрем: вона виграла 100 метрів вільним стилем, 100 метрів змішаної гонки, а також пливла на останньому етапі в переможній для Energy Standard змішаній естафеті 4х100 метрів. Крім того, вона посіла третє місце в гонці на 200 метрів вільним стилем і друге місце в запливі батерфляєм на 50 метрів, - в якийсь момент вона пропливла три жіночі гонки поспіль! (У матчах Ліги чоловіки і жінки пливуть одні і ті ж дистанції поперемінно, тому у Сари для відпочинку були лише ті проміжки часу, коли ті самі дистанції пливли чоловіки).

Однак, головним героєм другого дня стала Ліллі Кінг (Cali Condors) - спочатку вона виграла 100 метрів брасом, повторивши свій же рекорд "джек-поту" першого дня - 24 очки в одному запливі, а на фініші матчу беззастережно виграла скін-рейси, ставши до того ж найціннішим плавцем (MVP) матчу.

Підтвердив своє реноме найсильнішого плавця на спині Райан Мерфі (Los Angeles Current) - він виграв 100 метрів на спині, а наприкінці матчу був нестримний у скін-рейсах.

У команди-переможниці другого дня можна також відзначити золоту медалістку чемпіонату світу 2017 року Галі Флікінгер (Hali Flickinger), яка перемогла на дистанції 200 метрів батерфляєм, Олівію Смолігу, котра не мала рівних у запливі 100 метрів на спині і Меланію Маргаліс, яка виграла "змішані" 400 метрів.

У Energy Standard зусилля нестримної шведки Сари Шестрем підтримали білорус Ілля Шиманович, який переміг у брасі на 100 метрів і володарка двох золотих медалей Універсіади 2016 року Сіобан Хогі (Siobhan Haughey) з Гонконгу, яка виграла 200 метрів вільним стилем. До речі, Хогі в цьому матчі побила відразу три рекорди Азії.

У Los Angeles Current порив Райана Мерфі підтримали: Фернардо Шеффер (Fernardo Scheffer) - виграв 200 метрів вільним стилем, Том Шилдс, який став найсильнішим у батерфляї на 200 метрів і володарка європейської та світової золотих медалей в естафетах Беріл Гасталделло (Beryl Gastaldello), яка перемогла на дистанції 50 метрів батерфляєм.

За півкроку від подвигу зупинився Джастін Ресс (New York Breakers), що вийшов у фінал чоловічих скін-рейсів на спині.

Підсумок матчу:

Cali Condors - 567 (4 командних очки)

Energy Standard - 463 (3 командних очки)

Los Angeles Current - 420 (3 командних очки)

New York Breakers - 266 (1 командне очко)

Нагадаємо, що в другому сезоні Ліги змагаються 10 команд. Крім чотирьох учасників першого матчу, за перемогу поборються: DC Trident (Вашингтон), Aqua Centurions (Рим), London Roar, Team Iron (Будапешт), а також новачки ISL – Toronto Titans і Tokyo Frog Kings.

ДОВІДКА

У складі кожної команди по 18 чоловіків і жінок, у матчі беруть участь по чотири команди, кожна з яких на всі запливи заявляє по двоє плавців (дві команди на естафети). Очки, отримані плавцями на індивідуальних дистанціях і естафетах, складаються в командний результат.

Матч передбачає 39 запливів. Команда-переможець матчу отримує 4 очки, друге місце – три, третє – два, четверте – одне очко.

За результатами регулярного сезону (відбіркові змагання) 8 із них вийдуть у півфінали, а четвірка найкращих розіграє фінал 21-22 листопада тут же – в Будапештській Дунай-арені.

Матеріал підготовлений прес-службою ISL,

Використання дозволяється за умови посилання на прес-службу ISL.

Всі подробиці - на офіційному сайті ISL https://isl.global/

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА