19:36 20.10.2020

Другий матч ISL: London Roar показує силу, Team Iron демонструє волю

4 хв читати
Другий матч ISL: London Roar показує силу, Team Iron демонструє волю

18-19 жовтня у Будапештській Дунай-Арені в другому матчі другого сезону Міжнародної плавальної ліги свій високий клас показала команда London Roar, яка протистояла господарям - Team Iron, а також Aqua Centurions (Рим) і DC Trident (Вашингтон).

До початку матчу London Roar вважалася фаворитом - у фіналі минулого сезону лондонці були другими, драматично поступившись перемогою Energy Standard тільки на заключних скін-рейсах (перегонах на вибування). З іншого боку, саме London Roar зазнала найбільших кадрових втрат через епідемію COVID-19: зважаючи на серйозні обмеження на виїзд, вжиті в Австралії, колишній домініон не зміг посилити колишню метрополію такими суперзірками, як володарка всіх трьох видів медалей Олімпіади в Ріо Емма Маккеон, золота медалістка Олімпіади-2016 у плаванні на 100 метрів вільним стилем Кайл Чалмерс, найкраща за рейтингом у складі лондонців за підсумками минулого сезону Міна Атертон, а також сестри Кемпбелл.

Однак втрати були і в складах інших команд. Через підозру на коронавірус залишилася в Італії головна зірка "центуріонів" - олімпійська чемпіонка 2008 року, 6-тикратна чемпіонка світу і 7-микратна чемпіонка Європи Федеріка Пеллігріні. Один із торішніх лідерів "залізних" - володар дев'яти золотих медалей чемпіонатів світу Володимир Морозов перейшов до Tokyo Frog Kings.

Початок матчу показав, що втрати не сильно позначилися на силі London Roar, - їхні лідери впевнено вигравали свої дистанції, нерідко ще отримуючи очки "джек-поту" (очки, отримані плавцями, відсталими від переможця більше ніж на "час джек-поту", додають переможцю запливу).

Можна відзначити яскраві перемоги Марії Воттел - 100 метрів батерфляєм, Крістіана Дінера - 50 і 200 метрів на спині, Анни Лазор і Кирила Пригоди - 200 метрів брасом, Сіднея Пікрема - 200 метрів комбінованого запливу, Алії Аткінсон - 50 метрів брасом,

"Центуріони" були вправними з Себастьяном Сабо на 100 метрах батерфляєм, із Філіпом Гейнцем - 200 метрів комбінованого запливу, з Валентиною Дюмон і Зеном Гротом на дистанціях 400 метрів вільним стилем...

У "залізних" поза конкуренцією були Раномі Кромовіджоджо і Максим Лобановський на дистанціях 50 метрів вільним стилем, а Емре Саксі обійшов "самого" Адама Піті на дистанції 50 метрів брасом.

У "тризубів" переможцями запливів стали: Амі Білквісіт - 200 метрів на спині, Лінні Мак - 50 метрів на спині.

Остаточно схилили чашу терезів на користь Лондона дві комбіновані естафети 4х100 метрів, в яких і у чоловіків, і у жінок перемогли представники "левів", що, крім подвоєних очок, дало ще й право вибору стилю скін-рейсів наприкінці другого дня.

Забігаючи наперед, скажемо - вибір тренерського штабу London Roar був бездоганний: у чоловіків у фіналі скін-рейсу боролися відразу два представники лондонців - Крістіан Дінер і Гільєрмо Гвідо; у жінок переможницею вийшла Марія Камєнєва.

Підсумок першого дня матчу:

London Roar - 294 матчевих очки

Aqua Centurions - 197

Iron - 194

DC Trident – 181

Запитання про переможця було знято, але ось за місця з 2-го до 4-го стояла гостра боротьба.

Вирішальними стали видатні спортивні та вольові якості Катінки Хоссу та Раномі Кромовіджоджо - власниць трьох олімпійських золотих медалей кожна (не рахуючи безлічі золотих медалей чемпіонатів світу та Європи).

Хоссу виграла 200 метрів батерфляєм і 400 метрів змішаного плавання, а Кромовіджоджо - 100 метрів вільним стилем, 50 метрів батерфляєм, а також вийшла у півфінал скін-рейсів, пливучи не "своїм" стилем. У підсумку, "залізні" піднялися на друге місце, а Раномі стала найціннішим гравцем матчу (MVP). Їхній порив підтримав Марко Орсі, який виграв 100 метрів комбінованого запливу.

Що ж стосується "тризубів", то їх в останній момент витягли на третє місце Лінні Мак, що вийшла до фіналу скін-рейсів, і Марк Ніколаєв, який пробився до півфіналу скін-рейсів. Можна також відзначити перемогу DC Trident у змішаній естафеті 4х100 вільним стилем.

Ну, а більшість запливів і в другий день знову була за лондонцями, особливо можна відзначити Марію Камєнєву, яка спочатку обійшла свою подругу з команди Алію Аткінсон на дистанції 100 метрів змішаного плавання, а потім виграла скін-рейс. Алія Аткінсон "втішилася" перемогою брасом на 100 метрах, на тій самій дистанції Адам Піті взяв реванш в одноклубника Кирила Пригоди за перший день, Марія Воттель і Дункан Скотт перемогли на дистанціях 200 метрів вільним стилем.

Підсумковий результат:

London Roar - 609.5 матчевих очок (4 командних очки)

Iron - 392.5 (3)

DC Trident - 350 (2)

Aqua Centurions - 344 (1)

 

Після двох перших матчів становище команд:

London Roar і Cali Condors - 4 командних очки

Iron і Energy Standard - 3

DC Trident і Los Angeles Current - 2

Aqua Centurions і New York Breaker - 1

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА