13:30 23.07.2021

Кремінь закликає українських олімпійців і членів делегацій під час виступів і прес-конференції на Олімпіаді спілкуватися українською мовою

1 хв читати
Кремінь закликає українських олімпійців і членів делегацій під час виступів і прес-конференції на Олімпіаді спілкуватися українською мовою

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав представників України на Олімпіаді під час офіційних виступів говорити українською мовою.

"Сьогодні офіційно стартують XXXII літні Олімпійські ігри в Токіо. Україну представлятимуть 158 спортсменів у 25 видах спорту... Україна бере участь в Олімпіаді як країна, в якій триває війна, тому утвердження української мови в спортивній дипломатії такого рівня – це зміцнення нашої державності у світі", - йдеться в повідомленні прес-служби мовного омбудсмена.

Зазначається, що напередодні поїздки збірної на Олімпіаду в Токіо Кремінь зустрічався з міністром молоді та спорту, олімпійським чемпіоном Вадим Гутцайтом і обговорював з ним важливість і необхідність дотримання мовної дипломатії в спорті.

"Бажаємо, щоб наші олімпійці досягали найвищих сходинок, а вся планета бачила, як виконується наш славень та підіймається державний прапор. Але, водночас, було б справедливо, щоб під час брифінгів, виступів, прес-конференцій українські чемпіони, їхні тренери, представники Національного олімпійського комітету та офіційних делегацій спілкувалися українською", - наголосив він.

Омбудсмен вважає, що спорт має національну ідентичність, тому він ніколи не був і не буде поза політикою.

"Українські спортсмени - посланці України у світі, справжні виразники її ідентичності, оборонці державної мови", - заявив Кремінь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА