16:49 24.08.2021

У Токіо відкрилися Паралімпійські ігри

2 хв читати
У Токіо відкрилися Паралімпійські ігри

Літні Паралімпійські ігри, перенесені з 2020 на 2021 рік, відкрилися у вівторок у Токіо.

Церемонія відкриття відбувається у вівторок на Національному олімпійському стадіоні в Токіо. Імператор Японії Нарухіто оголосив Олімпіаду відкритою. Потім на церемонії підняли олімпійський прапор. Пізніше на стадіоні запалять олімпійський вогонь.

Через обмеження, що покликані боротися з поширенням коронавірусної інфекції в Японії, глядачів на стадіон не пустили.

Від самого ранку за токійським часом біля будівлі стадіону діють обмеження на проїзд автотранспорту, чергують правоохоронці.

Організатори зазначають, що основною темою для церемонії відкриття обрано концепт We Have Wings (з англ. "Ми маємо крила"). За їхніми словами, цю тему обрано для того, щоб підвищити обізнаність щодо мужності паралімпійців, які намагаються "розправити крила незалежно від того, звідки дме вітер".

Напередодні голова Міжнародного паралімпійського комітету (МПК) Ендрю Парсонс заявив, що зробить усе можливе для проведення безпечних ігор в умовах пандемії коронавірусу.

"Одне з питань, яке мені часто ставлять: "Чи зможемо ми провести безпечні ігри?". Відповідь - так. Ми не були б на цьому етапі, якби не вірили, що зможемо провести безпечні ігри", - сказав він.

На церемонії відкриття організатори пронесли прапор Афганістану, хоча спортсмени з цієї країни не братимуть участі в Іграх через те, що не змогли прилетіти до Токіо з огляду на кризову ситуацію в Афганістані.

Участь в іграх візьмуть 162 делегації з різних країн. Крім національних команд, у Паралімпіаді бере участь Паралімпійська команда біженців, яка складається з шести атлетів.

Паралімпійські ігри, як і Олімпійські ігри, що завершилися раніше, відбудуться переважно без глядачів через ситуацію з поширенням коронавірусу. За останні 28 днів у Японії виявили близько 435 тис. нових випадків зараження коронавірусом, 577 осіб померли від COVID-19.

Паралімпіада в Токіо триватиме з 24 серпня до 5 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА