17:35 11.07.2019

Луценко обіцяє притягнути до відповідальності українські телеканали за проросійську пропаганду

2 хв читати
Луценко обіцяє притягнути до відповідальності українські телеканали за проросійську пропаганду

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняє, що зробить усе можливе, щоб притягти до відповідальності українські телеканали, які займаються проросійською пропагандою.

"Я як генеральний прокурор робив, роблю і робитиму все, щоб національні інтереси були захищені законом. І ні журналістське посвідчення, ні депутатський мандат, ні дружба з Путіним і Медведєвим не допоможуть нікому провадити антиукраїнську діяльність і підривати наші національні інтереси", - сказав Луценко у відеозверненні, розміщеному на його сторінці у Facebook, коментуючи, зокрема, мітинг політиків на підтримку телеканалу NewsOne із вимогою припинити тиск на журналістів.

Він наголосив, що за будь-які спроби, і вже зроблені (намір провести телеміст між українським NewsOne і російським телеканалом), і майбутні (анонс про "демонстрацію російсько-пропагандистського фільму, який рекламується на каналі Медведчука") - буде відповідальність.

"Українська держава вміє захищати свої інтереси. Стаття 111 - державна зрада, стаття 358 - фінансування тероризму - є підставою для допитів усіх причетних до цих брудних проросійських махінацій", - підсумував генпрокурор.

Як повідомлялося, на 12 липня було анонсовано телеміст між забороненим в Україні російським телеканалом і телеканалом NewsOne, про що у своїй програмі "Вести недели" на телеканалі "Россия 1" заявив російський телеведучий Дмитро Кисельов.

8 липня телеканал NewsOne повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1". Згідно з заявою українського каналу, це рішення прийнято "через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів і їхніх сімей".

У російському медіахолдингу ВДТРК, до якого входять телеканали "Россия 1" і "Россия 24", заявили, що не бачать підстав для скасування телемосту з NewsOne.

Телеканал "112. Україна" анонсував трансляцію фільму "Відкриваючи Україну" про "громадянський конфлікт" на Донбасі. Героями фільму є голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і президент РФ Володимир Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА