14:41 15.07.2019

Генпродюсер NewsOne Голованов побував на допиті в СБУ у зв'язку з наміром телеканалу провести телеміст із телеканалом країни-агресора

2 хв читати
Генпродюсер NewsOne Голованов побував на допиті в СБУ у зв'язку з наміром телеканалу провести телеміст із телеканалом країни-агресора

Генеральний продюсер телеканалу NewsOne Василь Голованов у понеділок приходив на допит до Служби безпеки України у рамках розслідування справи про державну зраду у зв'язку з наміром українського телеканалу NewsOne провести телеміст із російським телеканалом "Россия 1".

"Слідчі СБУ допитали Голованова у рамках доручення Генпрокуратури", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ в понеділок.

Як повідомлялося, Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні про закінчений замах на державну зраду у зв'язку з наміром українського телеканалу NewsOne провести телеміст із російським телеканалом. У рамках розслідування слідчим доручено допитати власника каналу Тараса Козака та генерального продюсера Василя Голованова.

Як повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у Facebook, 8 липня Генпрокуратура зареєструвала в ЄРДР кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 111 (закінчений замах на державну зраду) Кримінального кодексу України. За її словами, мова про те, що між українським телеканалом NewsOne та телеканалом "Россия 1", який входить до складу Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії, стосовно якої указом президента України від 14 травня 2018 року застосовано санкції, на 12 липня було заплановано проведення телемосту з громадянами України та Росії, що є порушенням чинного законодавства України та інформаційною підтримкою країни-агресора стосовно окупації Криму та територій Донбасу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що один із бенефіціарів українського телеканалу NewsOne є співвласником російського Промзв’язокбанку, через який Кремль фінансує війну проти України.

"Ми отримали інформацію про те, що кінцевим бенефіціаром, власником NewsOne є кіпрська компанія, керівниками якої є відповідні громадяни республіки Кіпр. Один із них є одночасно співзасновником іншої кіпрської компанії, яка є співвласником російського ПАТ "Промзв’язокбанк", - сказав Луценко журналістам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА